Trudio sam se da Srbija ima najbolje odnose u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je "dao sve od sebe" da Srbija ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu, kao i da je ideja Mini Šengena odlična.

"Nemamo nikakvih loših namjera i mnogo toga još možemo da postignemo zajednički. Ta ideja smeta mnogima u Evropi, a zašto i da im ne smeta? Nijesu više ti koji upravljaju nama", već mi sada samostalno odlučujemo o svojoj sposobnosti", rekao je Vučić za Televiziju Hepi.

Upitan čija je ideja Mini Šengen, Vučić je rekao da je "djelimično i njegova".

Kako je ocijenio, Srbija i Hrvatska moraju da imaju bolje odnose, ukoliko misle i jedni i drugi da opstanu."Od 2017. kada sam vidio da je moguće da ispunim ono što su nam Hrvati tražili, a oni nama nijesu (ispunili) ništa. Rekao sam 'nije problem' - to su naši građani. Uopšte nas ne interesuje šta se dešava u Hrvatskoj, osim da pokažemo brigu. Ali vidite potrebu kod njih da sa pozicije sile nastupaju", rekao je on.

Vučić je, uz ocjenu da je u crnogorskim medijima Srbija kriva za sve, još jednom ponovio da je Srbija Crnoj Gori dala vakcine, predložila otvaranje granica u potpunosti, kao i da je se razgovara sa srpskim kompanijama da u Crnoj Gori otvore fabrike.

Izvor: Rtcg