Nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

U Briselu će danas biti održan nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou, a domaćin sastanka će biti specijalni predstavnik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak.

Kako je ranije najavljeno, delegaciju Srbije će predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, a kosovsku, zamjenik premijera zadužen za evropske integracije Besnik Bisljimi.Lajčak je izjavio u utorak u Briselu da "ništa nije tehničko" u razgovorima o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

"Sve u razgovorima o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je visoko političko, ništa nije tehničko", naveo je Lajčak na Tviteru i dodao da je imao sastanak sa Bisljimijem uoči današnjeg susreta.Petković je nedavno rekao da će debatu u Briselu početi pitanjem neformiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu (ZSO).

Rekao je da će u Briselu tražiti sprovođenje potpisanih sporazuma i podsjetio da je navršeno 3.000 dana od kada je potpisan Briselski sporazum, a da Kosovo nije ispunilo svoj dio sporazuma i prvih šest tačaka koje se odnose na ZSO.

Izvor: Rtcg