Hrvatska će uvijek dostojanstveno slaviti Oluju

Hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je poruku Srbiji na obilježavanju hrvatske akcije "Oluja" u Kninu.On je rekao da je poseban osjećaj doći u Knin na godišnjicu "Oluje".

"Prilika je da se prisjetimo dana ponosa i pobjede, ali i izraz trajne zahvalnosti prema svima koji su dali svoj život da Hrvatska bude ponosna", rekao je on.On je kazao da je Hrvatska uspjela da "ustroji respektabilnu vojnu silu koja je porazila zločinačku politiku Miloševićevog režima"."Time je dovršen rat i uspostavljen mir. To smo platili životima najhrabrijih hrvatskih sinova kojima smo trajno zahvalni, kao i pripadnicima brojnih manjina koji su takođe branili Hrvatsku", poručio je Plenković.

Kako je kazao, Hrvatska će uvijek dostojanstveno slaviti Oluju, kako bi, kako je rekao, buduće generacije njegovale tradiciju Domovinskog rata.

"Vodimo se politikom pomirenja, suživota i razumijevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovode u pitanje legitimitet Oluje. To je poruka Srbiji koja bi trebalo da napusti jalovu politiku prošlosti i okrene se politici pomirenja", rekao je.

Izvor: Rtcg