"Incident sa Šešeljem ne čini dobro Srbiji "

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini osudila je incident u kome je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gazio zastavu Hrvatske, zbog čega je delegacija te države prekinula posjetu Srbiji.

"Ona je kazal da je to čin koji ne podržavaju demokratske institucije koje su visoko cijenjene, kao što je Narodna skupština.

To su epizode koje ne služe na dobro samoj Srbiji i tome da se ona vidi kao jedna solidna demokratska zemlja", rekla je Mogerini na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je dodala da je lično imala slična iskustva u Skupštini Srbije. Vučić je rekao da su juče svi državni organi veoma snažno osudili ponašanje Šešelja.

Upitan da prokomentariše to što EU reaguje na incident sa Šešeljem, ali ne i na dešavanja tokom njegove posjete Hrvatskoj, Vučić je rekao da su se mnogo teže uvrede događale tokom njegove posjete Hrvatskoj,ali niko to nije osudio iz EU, dodajući, da Srbi nikada neće dočekati da EU reaguje na to što Hrvatska podiže spomenik Alojziju Stepincu i ima ulicu Mile Budaka.

 

Izvor:AntenaM