"Odluke iz Prištine donijete da se protjeraju Srbi sa Kosova"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao poslije sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da su odluke Prištine u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama usmjerene na protjerivanje Srba sa sjevera Kosova i da se napravi nova Oluja. Jasno je da nema dijaloga i razgovora, naglasio je Vučić.

On je napomenuo da je još jedna zemlja povukla priznanje Kosova.Vučić je rekao da je posle podne razgovarao sa predstavnicima Srpske liste i istakao da predstavnici srpskog naroda neće više da trpe nasilje Prištine, koja za sve odluke ima podršku predstavnika Kvinte."Neće više to da trpe, jednostavno neće više da trpe upade specijalnih jedinica na sjever. Neće", rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Kako je istakao, rok koji je Priština odredila za odluku o tablicama je 30. septembar, što, ističe, znači da Priština planira opšti napad na sjever najkasnije do 1. oktobra, kako god ga nazvali."I to građani treba da znaju i da znaju, da su Albance sa KiM podržali predstavnici Kvinte", naglasio je predsjednik Srbije.Prema njegovim riječima rekao od juče imamo promjenu situacije na Zapadnom Balkanu, u Crnoj Gori i na Kosovu."Šta je to što se danas dogodilo? Šta je to što žele kosovski Albanci, ali ne samo da oni žele nego su i podržani od Zapada? Osujećivanje prava za ulaženje sa ličnim kartama Srbije na KiM – Priština uvodi reciprocitet za ulazak na KiM sa srpskom ličnom kartom. Donijeli su i drugu odluku, da se napravi nova Oluja, da se registruju takozvane RKS tablicama, ubjeđivaće ljude da ih stave, pa ako ih ne ubijede, onda će da otimaju vozila", naglasio je.

Izvor: rtcg