Novi protest opozicije, najavljene blokade

Opozicija u Sjevernoj Makedoniji održala je ispred Sobranja šesti po redu protest protiv francuskog prijedloga o ukidanju bugarskog veta i deblokadi početka pregovora o članstvu u Evrospkoj uniji (EU).

Na sinoćnem protestu je poručeno da će od danas u čitavoj zemlji u 13 sati biti organizovane blokade. Kako prenosi agencija MIA, protest u četvrtak protekao je mirno i bez incidenata.

Demonstranti su zahtijevali ostavku Vlade.Protest je, kao i prethodnih večeri, počeo ispred zgrade Vlade odakle su se učesnici uputili do zgrade Ministarstva pravde i Sobranja.I za danas najavljeni protesti I za danas najavljeni protesti (Beta/AP)Opoziciona VMRO-DPMNE smatra da je francuski predlog štetan po Sjevernu Makedoniju i da se njime ispunjavaju svi zahtjevi Bugarske.Vlada u Skoplju prosledila je juče parlamentu predlog-pregovarački okvir Sjeverne Makedonije i Evropske unije za kandidatski status, koji je sačinila Francuska dok je bila predsjedavajuća EU.Prema posljednjem istraživanju, protiv ovog predloga je 73 odsto građana.

Izvor: Rtcg