Pucnjava u školi: Ubijeno osmoro djece i čuvar

 

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, učenik je pucao na učenike i objezbeđenje. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju potvrdilo je da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik, prenosi N1.

Beogradski mediji javljaju da je meta bila i bivša učiteljica 14-ogodišnjeg učenika sedmog razreda, koji je ispalio više hitaca iz pištolja na obezbjeđenje i učenike. Kako prenosi N1, maloljetnik je jutros oko 8 sati ušao u osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda i počeo da puca iz pištolja u đake. Policija je, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog dječaka. Zbrinjavanje povrijeđenih je u toku, a na terenu je više ekipa Hitne pomoći.

Na mjesto pucnjave stigli su i ministri prosvjete i zdravlja Branko Ružić i Danica Grujičić. Doktor Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, rekao je za RTS da je dvoje povrijeđenih van životne opasnosti. Kako prenosi RTS, nastavnica i troje dece primljeni su u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrjelne rane u predjelu grudnog koša.

 

Izvor: RTCG