Danas treći protest "Srbija protiv nasilja"

Protest "Srbija protiv nasilja", na koji je pozvao deo parlamentarne opozicije, održaće se danas ispred skupštine Srbije treći put.

Protestom se traži smenjivanje članova Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, "širi mržnja, nasilje i strah", i traži se ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Na ranija dva protesta traženo je i zakazivanje sjednice skupštine Srbije na temu bezbjednosti, a sednica je počela u četvrtak.

Zahtjevi su pročitani i na početku prethodna dva skupa ispred skupštine Srbije.

Na prvom protestu, u ponedeljak 8. maja kolona s učesnicima protesta od skupštine se uputila do vlade, dok su na drugom protestu u petak, 12. maja učesnici otišli do mosta Gazela koji je, kao i auto-put do NIS-ove pumpe na Novom Beogradu, bio u dvočasovnoj blokadi.

Prema ranijim najavama organizatora, danas nije u planu blokada auto-puta.

Na protest pod sloganom "Srbija protiv nasilja" pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Moramo - Zajedno i Ujedinjeni, a protest je podržala i grupa Dveri, a naglašeno je da protest nije stranački.

 

Izvor. RTCG