Katarina Radivojević počela da se bavi diplomatijom

Popularna glumica Katarina Radivojević odnedavno je dio osoblja konzulata Srbije u Njujorku, saznaju Novosti. Katarina, koja godinama živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, angažovana je kao spoljni saradnik.

Zvijezda filma “Zona Zamfirova” ipak neće imati diplomatski status, već je zadužena za poslove iz oblasti kulture, a ugovor sa njom je potpisan na tri mjeseca. U Njujorku za sada ne postoji srpski kulturni centar, a prema procjenama nadležnih, angažovanje ljudi iz svijeta kulture Srbije, a koji već žive u SAD, bila je najisplativija verzija.

Glumica je nedavno u srpskom konzulatu u Njujorku učestvovala u obilježavanju stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata. Ona je početkom novembra na istom mjestu izvela monolog iz monodrame “Milunka Savić” autorke Vesne Stanojević, a uoči projekcije dokumentarnog filma “Milunka Savić – heroina Velikog rata”, autora Slađane Zarić.

Radivojevićeva duži niz godina živi na relaciji Beograd – Los Anželes. Iza nje je nekoliko projekata, ali za sada nije postigla značajniji uspjeh. Uspješno balansira na dva kontinenta, a ovih je dana gledamo u serijama “Urgentni centar” i “Ubice moga oca”. Aktivna je i u pozorištu.

Izvor: Cdm