Petar Strugar: Dajem sebi luksuz da biram uloge

Petar Strugar trenutno snima web seriju “Ordinacija” i jedan je od glumaca koji će pozajmiti glas za ruski crtani film “Ko se boji vuka još”. Ponovo sarađuje i sa Draganom Bjelogrlićem u novoj sezoni serije “Sjenke nad Balkanom”.

“U snimanju sinhronizacije su sve stvari u principu urađene. Prije nas su kolege odglumile, a mi samo prevodimo na srpski jezik. Ne moram pretjerano da se pripremam jer je posao već urađen, samo ga treba privesti kraju na najbolji mogući način. Na sinhronizacije gledam kao na vježbu iz dikcije oguljenu iz scenskog pokreta. To jeste gluma, ali sa akcentom na dikciju. Gledamo šta se dešava na ekranu i reprodukujemo govornu radnju”, kaže crnogorski glumac sa adresom u Beogradu.

U seriji “Sjenke na Balkanom” u kojoj će po prvi put u karijeri biti negativac. Petar ističe da ne pristaje na svaki angažman koji mu ponude.

“I dalje dajem sebi taj luksuz da biram uloge. Uvijek prvo gledam scenario. Mi smo glumci profesionalci i apsolutno nema veze sa kim igrate jer smo svi manje više školovani na isti način i to jednostavno funkcioniše. U principu imate partnere sa kojima sarađujete. To je timski sport i tu nema drastičnih odluka. Bitno je i da li mi se dopada uloga, ali i da li ja osjećam da to mogu da odradim. Ne mogu sve uloge da igram, ma to ne može niko. Nešto ti se uvijek više dopada, ali jednostavno date sebi zadatak pa se bavite time”, ističe Strugar.

Kađe da ima dosta glumaca, ali i da kvalitet uvijek ispliva. Zagovornik je teorije da kvalitet ne može da se ne iskaže.

Iako se okušao kao TV voditelj, napominje da se tim poslom više neće baviti.

“Ne nedostaje mi voditeljski posao jer to nije nešto što sam planirao da radim u karijeri. To je posao pored glume. Volim da se bavim i drugim stvarima, na primjer ekstremnim sportovima, a trenutno dresiram i svoga konja. Pišem i scenario. Jednostavno, zabavljam se sa svim dobrim stranama posla koji obavljam”, tvrdi  Strugar, koji otkriva da u kući nema TV prijemnik.

Izvor: Cdm