Kiki i Alen snimili duet

Rok muzičar Zoran Kiki Lesendrić, frontmen “Pilota”, i pjevač Alen Islamović, jedan od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, snimili su duetsku pjesmu “Jedino”, koja bi trebalo da bude objavljena do Dana zaljubljenih.

“Uvijek sam želio da uradim nešto zajedno sa Alenom i desilo se”, kaže Kiki.

“Poznajemo se sto godina, još od “Divljih jagoda”. Alen je jedan od rijetkih, pravih rok vokala na ovim prostorima, a sada praktično betoniramo saradnju ovim duetom”, objasnio je Kiki.

Islamović precizira da njihovo poznanstvo datira od 1982. i zajedničkih koncerata rok bendova u bivšoj Jugoslaviji.

“Kiki mi je uvijek bio interesantan autor, pisao je veoma lijepe balade”, veli Alen.

“Prije više mjeseci kažem mu kako bih radio nešto sa horom i velikim orkestrom, i da se ja tu “zalijepim” kao vokal, slično kao “Gans end rouzis”. Najvjerovatnije se iz toga rodila ova pjesma, navodi Alen.

Kiki dodaje da mu je želja da izađu zajedno na binu i naprave nekoliko koncerata:

“Evo, dok smo pričali, već sam nam ugovorio nastup u Kladovu 26. juna. Gdje god bude šanse mi ćemo da idemo, u BiH, Makedoniju, Sloveniju… Ili sa dva benda, ili kao gosti, otvaramo saradnju na svim mogućim poljima”.

Na pitanje novinara “Novosti” gdje Lesendrić pronalazi nadahnuće za predivne, dirljive pjesme.

“Inspiracija je uvijek ljubav”, odgovara Kiki.

“Sve u životu je slučajno i odvija se po nekom redu koji ne možemo da kontrolišemo. Naš život, spajanja i razdvajanja su djelovi nekog univerzuma. Zaljubiš se, odljubiš se, neko ti pobjegne, ode, a ti onda od toga praviš piramidu”.

“Jedino” će izaći kao singl, a biće i sastavni dio zasebnih albuma koje će ove godine izdati i Lesendrić i Islamović. Oni poručuju da muzika ne poznaje ni granice, niti izdanja i da je bitno da se dopadne ljudima, a najvažnije je da se dopadne njima.

Kiki kaže da je numera “Jedino” nešto zajedničko i posebno i da odskače od onih koje je snimao sa “Pilotima”.

“Pjesma je gospel, na kraju je hor, veliki orkestar” objašnjava muzičar.

“I za mene je ona drugačija, a sa Alenom zajedno, dobijamo neku treću dimenziju. Dugo nisam imao takvu pjesmu”, iskren je Kiki.

Izvor: Cdm