Meg Rajan se vraća filmu: Snimam romantičnu komediju, nadam se da ću režirati

Lijepa plavuša koja je osamdesetih i devedesetih godina žarila i palila, Meg Rajan, otkrila je u intervjuu za The New York Times Magazine kako razvija sopstvenu romantičnu komediju.

“Film je još uvijek u fazi radnog naslova, i zasad bih ostala na tome. O moj Bože, imam osjećaj da ću mu donijeti nesreću ako previše govorim o tome”, otkrila je časopisu uzbuđena Meg.

“Shvatila sam napokon da su romantične komedije poslastica koja itekako ima svoju konstrukciju. Dosta je tu arhitekture, čega prije nisam bila svjesna”, nastavila je glumica izrazivši nadu da će film i režirati. 

Iako nije htjela ulaziti u detalje oko radnje svoga filma, nagovijestila je da će to biti romantična komedija koja te zalupi, referirajući se na neponovljiva djela pokojne Nore Eforn, redateljke omiljenih fimova u kojima je Rajanova dosegla svoj zvjezdani status.

“Eforn je u svojim romantičnim komedijama na vrlo inteligentan način davala komentar onog vrmena, ali s namjerom da gledaoci i dalje uživaju”, smatra Meg.

Glumica je ostala tajanstvena i po pitanju potencijalnih glumaca u filmu, iako je istakla nekoliko trenutnih glumačkih zvijezda za koje vjeruje da imaju potreban šarm za nositi takvu romantičnu komediju.

“Pravi je šarm vjerovatno urođen, ili ga imaš ili nemaš. Ja ga vidim u ljudima kao što su Dženifer LorensEma Stoun ili Rajan Gosling“, rekla je Ryan.

 

 Izvor: tportal.hr