Đorđe David: Rokenrol nacija se odriče same sebe

Nakon oprečnih stavova koje je imao kada je riječ o turbo folku, roker Đorđe David ušao je u izdavačku kuću koja se bavi promocijom te muzike, Grand. Prihvatio je da umjesto folkera Aca Lukasabude u žiriju muzičkog programa Zvijezde Granda, a frontmen nekada popularne grupe Generacija 5, kaže da će za izdavačku kuću Saše Popovića i Lepe Brene, snimiti album. 

“Evolucija se desila, kako kod produkcije, tako i kod mene. Postao sam manje tvrd u priči, a više u djelanju na sceni. Siguran sam da će sljedeće godine, ako me Saša bude zadržao u žiriju, biti 350 kandidata sa drugačijim repertoarom’’, rekao je Đorđe za Kurir, dodajući da će svoju saradnju sa Grandom podići na viši nivo.

 “Počeću sa Popovićem da pregovaram da album koji radim sa Aleksandrom Mitrovićem kao aranžerom i producentom izađe za Grand’’, otkrio je David, zaključujući priču rečima da nije “okrenuo ploču” kada je ova produkcija u pitanju.

“Nisam nego želim da mi ono što najdalje dobacuje bude priklonjeno i da se ja priklonim tome. Rokenrol nacija postaje autistična. Počinju da se odriču sebe, kao nećemo da se pojavljujemo u ovim emsijama, nećemo da sjednemo pored narodnjaka… Majstore, sješću pored najgoreg na svijetu zato što čvrsto zastupam svoju ideju, a to što zastupa neko drugi mene ne može da promijeni”, izričit je roker.

 

Izvor: CdM