Tijana Dapčević: Kad potrošiš riječi i osjećanja, ostanu samo sjećanja(video)

Pop pjevačica Tijana Dapčević, ponovo ima slušanu pjesmu. Radijski hit ovih dana je “Prezir”, pjesma za koju kaže da je nastavak balade “Reset” koja je prošle godine osvojila publiku. Tijana kaže da nikoga ne prezire jer ne bi sebi dozvolila da je neko toliko povrijedi da prema njemu osjeti prezir. Ističe da su veliki uspjesi tek pred njom i da je zadovoljna karijerom i brakom dugim više od decenije u kojem je rodila sina Vuka.

Nova pjesma „Prezir“ je izašla tačno na vaš rođendan 3. februara. Kakvu to simboliku predstavlja za vas?

“Pjesma „Prezir“ je izašla baš trećeg februara jer sam željela da je poklonim sebi i svojoj publici za rođendan. Dugo je stajala „u fioci“ i čekala pravi trenutak, a rođendan je uvijek pravi trenutak za poklone, pogotovo kada su ti pokloni u obliku muzike”.

Da li smatrate da svaka žena mora u ljubavi da prođe “put od obožavanja do prezira“?

“Naravno da ne, nisam imala takvo iskustvo nikada, ali sigurno da ima onih koji jesu. Možda je ovo pitanje više za autora teksta, nego za mene, ja sam samo izvođač radova”.

Šta treba da se desi da Tijana osjeća prezir prema nekome?

“Uh, ne znam, nisam čak sigurna ni da je to uopšte moguće, zato što mi se baš nikada nije desilo da nekoga toliko ne podnosim, da mržnja prema njemu preraste u prezir. Ne bih to dozvolila nikada, ni sebi, a ni drugoj strani da me toliko poremeti i povrijedi, da ga prezirem. Uglavnom izbjegavam bilo kakvu negativnu energiju i ljude koji je šire, trudim se da budem okružena isključivo onima sa kojima mi je lijepo, tako da uživam”.

Na koji način ste vi doživjeli novu pjesmu?

„Prezir“ je nastao ubrzo poslije „Reseta“ ali, kao što sam već rekla, nismo htjeli odmah da je objavimo, čekali smo najpogodniji momenat za tako nešto. Možda je to više kao nastavak „Reseta“, kad potrošiš sve riječi i sva osjećanja, pa ostanu samo sjećanja na svu tu prazninu, u kojoj si ti nekada vidio čitav jedan svijet. Da se sad ne ponavljam, ali nije mi se nikada desilo da prezirem nekoga, tako da je nisam lično doživjela, ja sam tu samo da prenesem ono što su autori htjeli da kažu”.

Koliko ste vezani za Makedoniju i na koji ste način doživjeli pjesmu „Kilometri“?

“U Makedoniji sam se rodila i odrasla, moja porodica i rodbina živi tamo, tako da je potpuno prirodno i normalno da sam izuzetno vezana i „Kilometre“ sam doživjela onako kako ih doživljavaju svi oni koji su ikada bili odvojeni od bliskih ljudi. Priroda mog posla je takva da često prelazim neke kilometre, ali se i organizujem tako da se svi redovno viđamo i provodimo što više vremena zajedno, tako da ti kilometri budu još kraći nego što jesu”.

Kojim stvarima se trudite da naučite sina Vuka? Koliko je u današnje vrijeme teško izvesti dijete na pravi put?

“Nije teško ako se bavite svojim djetetom i ako ste mu maksimalno posvećeni, a Milan i ja to jesmo od prvog dana Vukovog života. Koliko god obaveza da imamo u toku dana i gdje god da se nalazimo (na poslovnom putu ili kod kuće) mi smo prije svega roditelji, pa onda sve ostalo i nema tih obaveza koje će nam biti ispred djeteta, što vjerujem da je slučaj i kod drugih roditelja. Najvažnije nam je da on bude zdrav i srećan, da bude pošten čovjek i da u životu radi ono što voli i što ga ispunjava, a mi ćemo biti tu da mu pružimo podršku koliko god to budemo mogli”.

Sa suprugom Milanom ste u braku već više od decenije. Na koji način prevazilazite sve prepreke i barijere?

“Volimo se. Ljubav je jedino u šta vjerujem i jedino što ima „moć“ da održi svaki odnos. Ako nje nema, ne može da bude ničega drugog. Pored ljubavi, važan je i razgovor, da se ništa ne gura pod tepih i da se ništa ne prećutkuje i ne podrazumijeva, samo da bi se sačuvao mir u kući, jer poslije ta gomila ispod tepiha postane previsoka da bi se preko nje prešlo”.

Kako gledate na današnji položaj žena u društvu, kada se od njih očekuje da budu “super žene“ (majke, domaćice, supruge, žene s karijerom), i da li smatrate da ste uspješni na svim poljima?

“Danas svi imaju svakakva očekivanja, ne samo od žena, nego generalno od svih i svega, ali tome ne bi trebalo pridavati mnogo značaja. Mislim da svako treba da radi onako kako misli da je najbolje za njega i da se ne obazire na komentare okoline. Svaka žena je super-žena ako je srećna i ispunjena, a to nema veze s tim da li ima karijeru ili ne, da li se ostvarila u ulozi majke ili nije, i tako dalje. Šta god da sam poželjela da radim u životu, tome sam (bila) maksimalno posvećena jer smatram da, ako nešto radiš treba da daš svoj maksimum i uspjeh ne može izostati, tako da sam u potpunosti zadovoljna svime što sam do sada postigla. Ali, polako, tek sam počela”.

Izvor: Cdm