Tijana Bogićević: Sve moje pjesme su tužne(video)

Pop pjevačica Tijana Bogićević održaće 12. aprila u beogradskoj “Kombank dvorani” veliki solistički koncert koji je kruna njene desetogodišnje solo karijere i nastavak turneje “Čudo”. Predstavnica Srbije na evrovizijskom takmičenju 2017. godine za “Novosti” kaže da je sve pjesme za koncert sama izabrala i poređala tako da grade lijepu priču. Nije željela da otkriva šta sve publiku očekuje, ali je najavila gostovanje Alekse Jelića sa kojim je prije nekoliko godina snimila duetsku pjesmu “Još jednom”.

Prvi album Bogićevićeve, koji nosi naslov “Čudo”, svjetlost dana ugledao je prošlog ljeta i vrlo brzo ostvario veliki uspjeh. Posebno se izdvojila pjesma “Hajde onda ništa” koja ima više od milion pregleda na “Jutjubu”.

Tijana je skoro deset godina pjevala prateće vokale prije nego što je snimila prvu pjesmu i odlučila da krene svojim putem.

“Sebe sam uvijek smatrala solo izvođačem, a ne pratećim vokalom, jer sam istovremeno radila i na svojoj muzici, a onda se jednostavno desio momenat da se to prepozna”, objašnjava ona za Novosti.

Najduže je kao prateći vokal sarađivala sa Vladom Georgievim i njegova karijera je, kako kaže, u priličnoj mjeri uticala na put kojim je odlučila da ide kao izvođač originalne muzike.

Novosađanka je prvi nastup na “Eurosongu” imala 2011. kao prateći vokal Nine Radojičić, a šest godina kasnije bila je predstavnica Srbije na ovom muzičkom takmičenju u Kijevu, sa pjesmom “In too deep”. Tijana ističe da joj je spektakl u Ukrajini pomogao u karijeri jer je njeno ime bilo prepoznatljivije i na taj način su pjesme, u koje su uloženi ogroman trud i rad, lakše dolazile do slušalaca.

Pjevačica sklonost ka baladama ovako objašnjava:

“Zajedničko za sve moje numere jeste to da su u pitanju tužne ljubavne pjesme. To je zato što najbolje umijem da iznesem tu vrstu emocije, ali u tome nema ničeg autobiografskog”.

To je logično jer Bogićevićeva je srećno zaljubljena, a zbog ljubavi je hrabro otišla na drugi kraj svijeta. Udala se za Amerikanca Marka Robertsona i preselila se u SAD prije nekoliko godina.

“Radim onako kako osjećam, ne premišljam se mnogo. Otišla sam, može se reći da sam bila hrabra i ispostavilo se da je to bio pravi potez”, dodaje pjevačica.

Ona ističe da joj je u životu značajno njegovanje međuljudskih odnosa.

“Na kraju nam jedino ljubav ostaje, i odnosi sa ljudima, prije svih materijalnih stvari. To mi je veoma važno, možda i zato što živim na dva kontinenta. Ako mi nešto nedostaje, to su ljudi. To nikada nisu stvari, niti nešto u čemu mogu samo ja da uživam. Bitno mi je da se uvijek rastanem sa lijepim emocijama”.

Tijana ne voli, kako kaže, “instant i glupu muziku”, i dodaje:

“Volim soul. Odrasla sam uz Vitni Hjuston, Stivija Vondera, uz izvođače koji su imali prelijepe glasove i pjesme. I dalje to slušam, kao i noviju muziku koja ima nekog smisla”.

Ističe da joj je žao što nema mnogo pop izvođača na domaćoj muzičkoj sceni.

“Voljela bih da imam karijeru kao Aleksandra Radović. Ona godinama gradi svoju publiku i snima svoje pjesme”, rekla je Bogićevićeva i dodala da ima mnogo odličnih izvođača i autora, ali da postoji i hiperprodukcija nekvalitetne muzike.

Tijana priprema novi album za koji je već osmislila koncept. Najavljuje da će autorski tim biti pravi srpski proizvod, odlična ekipa sa kojom je sarađivala – poznati tekstopisac Dušan Alagić, inače njen kum, i Aleksandra Milutinović, kompozitorka, koja je, kako ističe, važna figura u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Tijana kaže da vjeruje u trud i rad, a ne u čuda.

“Mislim da se ona u životu dese kada se dugo na nečemu radi, jer za sve su potrebni veliki trud i rad, i za posao, i za održavanje prijateljstava i veza. Tek onda svi možemo da svjedočimo pravom čudu koje smo napravili”, smatra pjevačica.

Izvor: Cdm