Pokrenuta peticija da Ozija Ozborna proglase vitezom

Nakon onlajn kampanje koja je u kratkom vremenu skupila gomilu elektroničkih potpisa, pokrenuta je i službena peticija da rok legenda Ozi Ozborn, uz titulu Princa Tame, dobije i prestižnu titulu viteza odnosno da mu kravljeska porodica dodijeli čast oslovljavanja sa “Sir”.

Helen Maidiotis koja je započela kampanju, molbu je sada i službeno uputila britanskom Ministarstvu za kulturu, medije i sport.

“Ova peticija pokrenuta je kao podrška mojoj kampanji koju sam ranije napravila s ciljem da Ozi Ozborn dobije titulu viteza. Ovo je moj treći pokušaj da na svjetskom nivou pokrenem podršku za gospodina Ozborna. Vjerujem da zajedno, kao ujedinjena velika baza fanova iz cijelog svijeta, možemo imati znatan uticaj na finalni ishod nominacije”, objasnila je Maidiotis dodavši kako se nada da će skupiti barem 5000 potpisa.

Argumentima je dodala i Ozbornov veliki značaj za muzički svijet – od djelovanja u grupi Black Sabbath do dostignuća u samostalnoj karijeri, uključujući mnogobrojne nagrade, priznanja i nastupe na najznačajnijim svjetskim događanjima.

“Već pet decenija zabavlja svijet svojom muzikom. Još od 1968. kad je, kao originalni frontmen benda, predvodio Black Sabbath pa sve do danas neumorno radi kako bi nam pružio ono najbolje od muzičke industrije – njegova inspiracija posvećenost tome je neiscrpna”.

Peticiju u možete pročitati i, ukoliko želite da Ozuja oslovljavaju sa “Sir”, istu možete potpisati ovdje: “Knight Mr John Michael ‘Ozzy’ Osbourne”.

Roker se trenutno oporavlja u svom domu nakon grupa. Zbog nedavnih nekoliko odlaska u bolnicu otkazan je evropski dio turneje “No More Tours 2” na kojoj je trebalo da mu se pridruže Judas Priest. Budući da ostatak turneje nije otkazan, Ozborn bi na scenu trebalo da se vrati u maju.

Izvor: Cdm