Na Zbrka festu nastupa 16 bendova iz pet zemalja regiona

Na Zbrka festu koji će 1. i 2. maja biti održan u maju, nastupiće 16 bendova iz pet zemalja regiona, saopštili su organizatori iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete. Ovaj demo fest je takmičarskog karaktera, a najbolje bendove očekuju vrijedne nagrade. Pobjedniku če pripasti produkcija albuma u vrijednosti od 3000 eura, druga nagrada je binska oprema u vrijednosti 1000 eura, dok treća, novčana, iznosi 500 eura.

“Raduje nas veliko interesovanje mladih bendova iz cijele bivše Jugoslavije koji su predali prijave za naš festival. Jaka konkurencija je učinila da kasnimo sa konačnim spiskom izvođača, jer je bilo jako teško odlučiti se za 15 najboljih. Na kraju smo se odlučili za 16, umjesto ranije predviđenih 15. Kvalitet prijavljenih takmičarskih bendova, uz ranije najavljene revijalne izvođače još jednom potvrđuje da je Glava Zete najbolje mjesto za prvomajske praznike”, obrazlažu odluku, ali i kašnjenje sa rezultatima konkursa, organizatori festivala.

Tako će se već poznatim sastavima Bonecarver iz Ivanjice i Volt pop iz Užica, koji su učešće na festivalu izborili pobijedivši na manifestaciji Zbrka u najavi koja je održana 2. marta u GKC Užice, pridružiti sljedećih 14 bendova:

1.Bajpas iz Danilovgrada

2.Srđine strijele iz Nikšića

3.CrossOver Novi Sad

4.Epilepsija zvuka Zagreb

5.Sedmo nebo Trebinje

6.Inkvizicija Požega

7,Multi Culltus Banja luka

8.Štrajk mozga Nikšić

9.Winged Podgorica

10.Dead men’s balls Ličani

11.Sestra Užice

12.Sound floor Podgorica

13.Sanitarium Beograd

14.Eastok Užice

Podsjećanja radi, žiri koji će 1. i 2. maja na Glavi Zete učestvovati u odabiru pobjedničkih bendova biće sačinjen od poznatih muzičara, novinara, ali i samih članova takmičarskih sastava, kao i publike.

Izvor: Cdm