Branka Katić: Davno sam shvatila da je popularnost otežavajuća okolnost

Branka Katić je publiku u regionu “ostavila” zarad svjetske i posvetila se uspjesima u Engleskoj i SAD. Ipak, to nije bilo dovoljno da je zaboravimo, pa ova šarmantna Beograđanka i dalje važi za jednu od najvoljenijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije. Proslavili su je uspješni projekti poput serije “Petlovo brdo” i filmova “Mi nismo anđeli” i “Ubistvo sa predumišljenjem”, ali je udajom za engleskog producenta i reditelja Džulijana Farina odlučila da živi u Engleskoj i SAD gdje je ostvarila zavidan uspjeh. Zbog porodice je često u Beogradu, ali ne i u medijima. Pojavi se kada najavi neki projekat, kao sada kada je spremna da u domove obožavalaca širom regiona uđe igrajući u TV seriju “Ujka novi horizonti”  koja je nastavak legendarne serije „Mile protiv tranzicije“.

Branka ističe da joj je važan glumački poziv, a ne mjesto na kojem će igrati. Popularnost, koju ima i dan danas, ne smatra za nešto dobro.

“Davno sam shvatila da popularnost može da bude otežavajuća okolnost zato što vas svi prepoznaju i svi uvijek gledaju kako izgledate i s kim ste. Ja sam još kao mnogo mlađa osoba shvatila da je bitno da znam ko sam i šta volim, a sve ostalo nekako ide uz taj posao. Jednostavno, ne bavim se ovim poslom da bih bila popularna, već mi je bitno da ti likovi koje glumim komuniciraju sa publikom”, kaže glumica.

Izvor: Cdm