Funky G je harao 90-ih, a Anabela otkriva: Ne bih se vratila u to vrijeme(video)

Anabela Atijas, nekadašnja pjevačica benda Funky G, kaže da su devedesetih ona i njen suprug Gagi Đogani bili na vrhuncu slave, ali da je teško bilo funkcionisati i biti srećan u vremenu sankcija i nemaštine.

“Ne bih voljela da se vratim u to vrijeme jer ja nisam neko ko je srećan kada su drugi nesrećni oko mene, a tada je bilo jako teško”, kaže Anabela i napominje:

“Devedesete su generalno bile teške, vjerovatno i najteže, ali to nikako ne važi za muziku koja je uspješno parirala MTV televiziji i ostavila veliki trag u muzičkoj industriji, iako osporavana, i dan-danas dolazi do novih generacija i sluša se”, objašnjava Anabela.

“Najviše sam ponosna na činjenicu da nama niko nije finansijski pomagao. Živjeli smo zaista teško i prodavali svoje lične stvari da isfinansiramo pjesmu i spot. Ali pjesma je bila ta koja nam je prokrčila put do uspjeha tih devedesetih, kada su postojale dvije televizije i dva magazina”, dodaje pjevačica.

Tih godina bend je za snimanje albuma “Supersonic” dobio 70 hiljada maraka što je danas rijetkost.

“Danas je skoro pa nemoguće dobiti novac za neki projekat. Tada je to tako funkcionisalo i samo su najprodavanija izdanja imala tu privilegiju, što je uveliko olakšavalo stvaranje svakog novog CD-a, u koji smo mi zaista puno ulagali, od autora i producenta do video-produkcije, odnosno spotova koji su i dan-danas vrhunski”, otkriva pjevačica i tvrdi da je Funky G pjesmom “Samo u snu” prokrčio put brojnim dens izvođačima.

“Samo u snu” definitivno je pjesma koja nam je promijenila život, pa i sam tok na estradi i dala vjetar u leđa mnogim muzičarima”.

Anabela i Gagi razveli su se 2009. godine, a pjevačica iz Goražda je krenula u solo karijeru godinu kasnije i objavila album.

Posljednjih godina bivši supružnici su u dobrim odnosima nakon brojnih medijskih ratova u kojima smo saznali da je njihov brak obilovao nasiljem, prevarama i drogom.

                                                                       Foto: Cdm

“Dens duo” ponovo snima i nastupa zajedno, a prošle godine izdali su singl “Vila veštica” pod starim nazivom Funky G

Izvor: Cdm