Seve otkriva detalje o novom albumu

“Kraljica hrvatske estrade” i jedna od najpopularnijih pjevačica u regionu, Severina, sprema novi album. Kaže da bi ga i ranije objavila, ali stalno dobija nove pjesme kojima ne može da odoli. Godinu na izmaku obilježili su njeni hitovi “Otrove”, “Kao” i “Mrtav bez mene”.

“Srećna sam zbog pjesme ‘Otrove’. Ona je rađena iz čistog zadovoljstva, kao i pjesme ‘Mrtav bez mene’ i ‘Kao’ koje zajedno imaju gotovo 50 miliona pregleda, a nisam to očekivala. Drago mi je jer su to nove pjesme, drugačije od onog što sam do tada radila. Kad mi je Jala Brat poslao ‘Otrove’, shvatila sam da se iza njega krije pjesnik koji je pritom jako muzikalan i radi odličnu produkciju. On i Buba Corelli su idoli mlađe generacije koja je odrasla posljednjih godina na drugim bitovima i drugačijoj produkciji. Drago mi je da je taj naš eksperiment postao hit u regionu. ‘Mrtav bez mene’ ustvari je vrlo hermetična pjesma, a autorki teksta Marini Tucaković se divim. Ne znam više iz koje rupe vadi savršene, životne, mudre rime. ‘Kao’ je napisao Miloš Roganović, koji je s Filipom Miletićem napisao i ‘Uno momento’. Moram reći da sam se s Filipom i Milošem odmah prepoznala. Mi smo savršen spoj i posljednjih su godina imali veliki udio u promjeni moje muzike pa samim time i mene. I hvala im na tome. Naš album ‘Dobrodošao u klub’ imao je i turneju koju su Nijemci stavili na 13. mjesto 2014., uz bok svjetskim turnejama”, priča lijepa Splićanka.

Novi album krasiće još pjesama koje je radio Jala Brat.

“Jala će biti autor nekoliko pjesama na mom novom albumu. Ali tu su i Filip i Miloš, zatim Dušan Bačić s kojim isto krasno sarađujem. On je radio ‘Tarapanu’ i ‘Generale’, a radi i na novom albumu. Na albumu će biti i pjesme Saše Lazića koji je jako talentovan i još će mnogo dati. Srećna sam jer mi kompozitori kad nešto naprave žele prvoj poslati pjesmu da je čujem i to mi je velika čast. Tako da ću imati jako dobar album, nadam se. Ne žurim nikamo i čekam da sve sjedne”.

Seve otkriva i kada će nasljednik albuma “Dobrodošao u klub”, izaći na tržište.

“Toliko sam ga već puta najavljivala i nisam objavila da se bojim reći. Ali evo, nadam se početkom marta. Iako imam sve pjesme, ali stalno pristižu nove, a ja im ne mogu odoljeti. Nisam nikada radila nešto protiv svoje volje, a znatiželja bi me uvijek vukla u saradnje, što zbog kolega s kojima sam pjevala, što zbog autora koji su pisali pjesme. Ali uvijek mi se moralo sviđati. Kad čujem pjesmu, odmah se zamislim na bini i odmah znam hoću li pjevati ili ne”, ističe pjevačica.

Izvor: Story.hr