Rita u Zadru pjevala u polupraznoj areni, a vjeruje da je bilo 60 hiljada ljudi

Glavni šoubiz skandal u Hrvatskoj ovog ljeta bio je dolazak britanske pop zvijezde rodom sa Kosova, Rite Ore. Pjevačicin koncert održan je u sportskoj dvorani u Zadru, a samo par dana pred njen dolazak mediji su objavili da se karte slabo prodaju te da će vlasti isplatiti njen honorar od oko 200 hiljada eura.

Bilo je priče da će biti otkazan koncert, ali Rita je ipak nastupila pred Zadranima. Pjevala je oko sat, a za to vrijeme otišla na dvije pauze i imala problema sa mikrofonom.

Ipak, Rita vjeruje da je imala uspješan koncert. Na Tviteru se oglasila da je prije tri dana pjevala pred 60 hiljada ljudi iako je istina daleko drugačija.

Zgodna pjevačica je, kako prenose mediji, u dvorani koja prima 9 hiljada ljudi, dovela tek 5500. Jutarnji list spočitava joj i to što je na sceni plesala sa šest, umjesto sa 30 najavljenih igračica.

Stručna javost nije podržala njen dolazak, a među razlozima su bili ti da Zadar ne treba da daje novac za njen dolazak, da nije dovoljno velika zvijezda da napuni prostor koji su joj ustupili, te da je već jednom bila u Hrvatskoj i to prošle godine zbog čega je trebalo dovesti nekog “novog”.

Izvor: Cdm