Nina Badrić: Ovo je krvav posao, možda bih bila srećnija kao domaćica

Jedna od najpopularijih hrvatskih pop pjevačica, Nina Badrić, ovog ljeta je napunila 47 godina, a iza nje je karijera koja traje više od 20 godina.

Kako je otkrila za Mondo, Nina nema namjeru da živi na “staroj slavi” i stane sa onim što zna da radi najbolje, već smatra da je vrhunac u karijeri tek čeka.

“To tek treba da dođe, mlada sam ja još za vrhunce – u karijeri! Tek dolaze najbolje stvari i nikad ne gledam iza sebe. Meni je ovih 20 i nešto godina prošlo kao da je tri sekunde. Zato što je ovaj posao jako brz i puno te melje, prođu neke godine i nađeš se u čudu. Mislim da tek najbolje stvari idu. Što čovjek više sazrijeva, to više ta muzika dobija još jedan drugačiji smisao i puno toga više možeš da daš ljudima i pružiš im mnogo više od sebe”, rekla je pjevačica za Mondo.

Sada kada ima toliko iskustva u svijetu muzike iza sebe, Nina zna kako da najbolje posavjetuje mlađe koleginice kako ne bi prolazile kroz više negativnih nego pozitivnih situacija na putu ka uspjehu.

“Ja bih im rekla ono što ja jesam i što sam ostvarila sama, što sam doživjela na svojoj koži – Ostani svoj koliko god te boljelo, koliko god nepravde doživio i imaj jasan cilj u svojoj glavi. Šta god ti neko kaže da treba da budeš ovakav ili onakav, to samo zbunjuje mladog čovjeka. Mlad čovjek želi da se dopadne svima, a na kraju će se dopasti onaj koji je sam sa sobom pomiren i ima čvrst karakter”, istakla je ona, pa dodala da je harizma i iskrenost jedna od ključnih stvari.

“U ovom poslu te prije svega nosi harizma, moraš imati harizmu koja plijeni ljude. Kroz vrijeme shvatiš da ipak ljude ne možeš varati i lagati, oni su nas uzdigli u neke pjevače koje vole, uspjele su neke pjesme koje oni odaberu.”

Međutim, Nina upozorava da je ženama mnogo teže u svijetu muzike nego muškarcima.

“Treba čovjek da ima petlju, a pogotovo žena u ovom poslu. To je jako teško biti, da se ne lažemo i ja iskreno ne bih bila srećna da imam kćerku koja se bavi ovim poslom, jer znam kakav bi je krvav put čekao. Za ovaj posao treba imati smisao za muziku i naprosto tebe talenat odabere, Bog ti ga da i ti ne možeš tu ništa. Sto puta sam razmišljala o tome da li bih bila srećnija kao domaćica, ženska koja radi od 7 do 4 popodne i pije kafu s drugaricama. Pa, nisam ja imala ni šanse da postanem nešto drugo nego baš ovo, jer ja pjevam od svoje devete godine”, zaključila je Nina

Izvor: Cdm.