Kako zvuči crnogorska verzija hita Lambada?(video)

Harmonikaš Samir Nurkić, koji je veliku popularnost stekao učešćem u regionalnom takmičenju “Supertalent”, nastavlja da oduševljava publiku u regionu.

Ovaj put na harmonici je odsvirao i dočarao kako narodi na Balkanu doživljavaju hit “Lambada” koji se pojavio krajem osamdesetih godina prošlog vijeka i stekao planetarnu popularnost.

“Došlo je vrijeme za novi video. Svi su me pitali kada ću ih ponovo provesti kroz Balkan nekom pjesmom. Ovaj put ne obrađujemo ni dječiju, ni božićnu pjesmu. Ovaj put to je svjetski hit. I to nećemo bilo koju pjesmu, nego uzimamo ‘Lambadu’. Pokazaću vam kako tu lambadicu doživljavaju ovi naši narodi, kako im zvoni u uhu, kako je sviraju na Balkanu”, kazao je Nurkić u videu koji je na društvenim mrežama izazvao oduševljenje.

Nije prvi put da Samir u svojim šaljivim video klipovima koristi karakteristike ex YU nacija. Koristeću harmoniku, on često pravi šale na račun “bivše braće”.

Nurkić kaže da “braća Crnogorci” uvijek nađu mjesta za odmor, pa i u najbržoj pjesmi. Kako to zvuči poslušajte u videu ovog talentovanog Bosanca.

Izvor: Cdm