Robert Plant: Ne mogu više da se povežem sa Stairway to Heaven(video)

Slavni roker Robert Plant iznenadio je sve izjavom o klasiku Led Zeppelina, kultnoj pjesmi “Stairway to Heaven”, rekavši da, iako se oduvijek divio njenoj muzičkoj konstrukciji, sada “nikako ne može da se poveže sa njom” i sopstvenim doprinosom koji joj je dao.

Epsku numeru iz 1971. godine neki smatraju najvažnijom rok pjesmom svih vremena. Ona je bila oslonac rok radio stanica 70-ih, iako nikada nije objavljena kao singl.

Za Planta je, međutim, to bilo “vrlo zbunjujuće”, kako je priznao Ankl Džo Bensonu u radio emisiji Ultimate Classic Rock Nights.

“Naravno, to je bila dobra pjesma. Konstrukcija pjesme, stvarna muzička konstrukcija je veoma, veoma dobra. To je jedan od onih trenutaka koji zaista može da stoji bez glasa i u stvari, ponovo će stajati bez glasa, siguran sam, jer je to fina, ‘muzička’ muzika”, rekao je Plant.

On je napomenuo i da, u smislu lirike, danas “ne može da se poveže sa njom, jer je to bilo tako davno”.

“Ne bih više smio da pišem stihove uz ove apstraktne muzičke linije. Slušam i skidam kapu Džimiju Pejdžu, mislim da postoje djelovi te pjesme koji su nevjerovatni. Način na koji je Džimi ‘uzimao’ muziku, i način na koji bubnjevi gotovo dovode do klimaksa, a zatim nastavljaju. To je vrlo lijepo djelo, ali kad je o stihovima riječ, sada čak smijem i glasno da kažem, nisam siguran u to”, rekao je pjevač slavnih Zeppelina.

Izvor: Cdm