Edi Marfi je opet policajac sa Beverli Hilsa

Striming servis Netfliks pribavio je prava za snimanje četvrtog dijela filma “Policajac sa Beverli Hilsa” u kojem će detektiva Aksela Folija ponovo igrati Edi Marfi.

Kompanija Paramaunt, koja je snimila prva tri “Policajca sa Beverli Hilsa”, potvrdila je da je sa Netfliksom postigla dogovor o ustupanju prava za snimanje četvrtog nastavka, objavio je holivudski “Variety”.

U Netfliksu se nadaju uspješnom nastavku saradnje sa Marfijem, nakon što su producirali njegovu komediju “Dolemite Is My Name”, koja je trenutno dostupna na tom striming servisu, a za koju je slavni komičar dobio sjajne ocjene kritičara, čime je svrstan među favorite za nominaciju za prestižnu nagradu Oskar.

Osim Akselu Foliju, Marfi se vraća još jednom liku kojeg je sa velikim uspjehom tumačio 80-ih godina, princu Akimu, u nastavku hita “Dolazak u Ameriku”, koji u bioskope stiže 2020. godine.

“Variety” ipak primjećuje da je četvrti dio “Policajca sa Beverli Hilsa” najavljen u vrijeme kada nastavci, rimejkovi i “ributovi” starih hitova poput “Terminatora”, “Isijavanja”, “Ljudi u crnom” ili “Šafta” bilježe neuspjehe na bioskopskim blagajnama.

Izvor: Cdm