Neće se roditi nova Milena Dravić, taj glamur je zauvijek nestao

Trenutno je gledamo u serijama “Psi laju, vjetar nosi” i “Mamini sinovi”, a uskoro će se pojaviti i u novoj komediji Siniše Pavića “Junaci našeg doba”.

Ceca je imala više od 115 uloga na filmu i televiziji tokom duge karijere, a 2005. godine je dobila i počasnu nagradu Dobričin prsten. Međutim, za kultnu seriju “Bolji život”, smatra da se neće ponoviti u moru današnje masovne produkcije filmskog i TV sadržaja.

“Tolika je ponuda svega i svačega da narod nema fokus šta i gdje će da gleda. Samo vrti kanale”, istakla je ona za “TV Novosti” i dodala da nije riječ samo o televizijskom sadržaju koji više nećemo gledati, nego i o filmskim divama koje se više neće rađati…

“Nikada više serije neće imati tako veliku gledanost, niti će postojati filmske i televizijske dive. Neće se roditi nova Milena Dravić. Taj glamur je zauvijek nestao. Pripadam posljednjoj generaciji tog doba, a sa nama će i ono otići. Jednostavno, novo je vrijeme. Ima mnogo glumaca. Produkcija ranije nije bila ovoliko velika. Manje se radilo, ali mnogo ozbiljnije”.

Glumica se podsjetila i filma koji joj je nedavno probudio nostalgiju za starijim vremenima.

“Gledala sam kasno sinoć film Balkan ekspres i baš sam se rasentimentalisala. Da li danas možete da pogledate u bioskopu takav film? Rijetko. Tu i tamo se pojavi neki naslov koji bljesne, ali nema više velikih filmova koji će ostati. A Balkan ekspres je samo jedan od bisera naše kinematografije. Ovo vrijeme je donijelo ubrzanje. Količinski se više radi, a bogami i površno”, zaključila je Ceca.

Izvor: Cdm