Džekson dobija fim, radi ga producent Boemske rapsodije

Majkl Džekson dobijabiografski film! Producent “Boemske rapsodije”, filma o Frediju Merkjuriju, Graham King počeo je detaljnije da istražuje karijeru kralja popa kako bi jednog dana napravio film posvećen njegovom životu i uspjesima.

King je zatražio od scenariste “Gladijatora” i “Avijatičara” Džona Logana da se s njim upusti u ovaj projekat. Film trenutno nema ni studio, ni distributera. Scenario neće sadržati dijelove života MJ-a koji su prikazani u dokumentarnom filmu “Leaving Neverland”, četverosatnom dokumentarcu HBO-a koji prikazuje ispovijesti žrtva zlostavljanja pjevača.

Da se radi na ovom projektu, potvrdio je za Variety predstavnik za medije Kinga, ali nije komentarisao hoće li Loganov scenario uključivati koreografa Vejda Robsona i Jamesa Safechucka, čije priče prati dokumentarac i koji su optužili Džeksona da ih je kao djecu zlostavljao.

Kao odgovor na dokumentarac, koji je zaradio Emmyja za dokumentarac godine, Džeksonova fondacija podigla je tužbu protiv HBO-a od 100 miliona dolara, tvrdeći kako su Robson i Safechuck imali dobar finansijski motiv da izmisle događaja. Savezni sudija dodijelio je fondaciji pravo da slučaj preda na arbitražni postupak, na što se HBO žalio prošli mjesec.

Kingova biografija o kralju popa nije jedini projekat koji će prikazati razvoj njegove karijere od Jackson 5-a do svjetske pop dominacije. Naime, na Brodveju će se od iduće godine prikazivati mjuzikl “MJ the Musical”, u kojem će glavnu ulogu imati glumac Ephraim Sajks. On se trenutno pojavljuje u pop mjuziklu “Ain’t Too Proud – The Life and Times of The Temptations”. Zaradio je nominaciju za nagradu Tony, a pojavio se i u NBC-ovom “Hairspray Live!”. Mjuzikl će se izvoditi od 6. juna 2020. u Neil Simon Theatreu.

Inače, Kingov film o Merkjuriju “Bohemian Rhapsody” do sad je zaradila preko 900 miliona dolara.

Izvor: Cdm