Lukas: Ugrožena su moja prava, a ne gej populacije

Pjevač Aca Lukas izjavio je za “Novo jutro” da nije bilo govora mržnje u njegovoj izjavi o homoseksualcima i da, u slučaju da bude tužen, njegov jedini i dovoljan dokaz biće snimak emisije u kojoj je sporna izjava izgovorena. 

“Prije su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim. U emisiji sam rekao samo to da njihova prava nisu ugrožena. Imam mnogo prijatelja homoseksualaca, svi oni znaju moje stavove i niko od njih ni ne pomišlja da bude dio gej parade. Ja sam potpuni protivnik izražavanja bilo kakve seksualne orijentacije na ulicama”, kaže Lukas.

Seksualna orijenatcija je, kako ističe, privatna stvar.

Govoreći o pravima homoseksualaca, pjevač smatra da ona u Srbiji nisu ugrožena.

“Nisu ugroženi kada, recimo, traže posao pa odlaze na intervjue i razgovore, kupuju kuću, pa razgovaraju sa prodavcem. Tom prilikom niko ih ne pita da li su gej ili ne. Nije im zabranjeno da idu ulicom i drže se za ruke, a ako ih tom slučaju neko napadne, biće kažnjen, kao i svaki drugi nasilnik”, ističe Lukas, prenose Novosti. 

Govoreći o izjavi: “da je Bog htio da homoseksualci rađaju djecu, dao bi im matericu, a ne g*zicu”, Lukas kaže da je tom izjavom iznio svoj stav i da bi tužbom protiv njega zbog iste, bila ugrožena njegova prava.

“Oštro se protivim tome da homoseksualci usvajaju djecu, jer gdje je onda ljudsko pravo usvojenog djeteta kojem niko nije dao mogućnost da izabere da li hoće da živi sa mamom i tatom ili sa tatom i tatom? Od davnina se zna šta je porodica – mama i tata. Zato kategorički stojim iza toga da sam protiv usvajanja djece od strane homoseksualaca”, kaže Lukas.

On podvlači da tokom emisije nikoga nije vrijeđao, niti mu je to bila namjera, ali je “vjerovatno bio malo oštriji” kada se govorilo o ovoj temi.

“Sad sve ispada kao da se pravdam, ali ponavljam da imam puno prijatelja homoseksualaca, koji dijele moj stav i koji bi, po potrebi, mogli biti i moji svjedoci. Nemam ništa protiv bilo koje seksualne orijentacije, sem onih bolesnih, ali zašto paradirati? To su lične stvari. I ko to njih ugrožava?”, zapitao je pjevač.

U slučaju tužbe, ističe da će otići na saslušanje bez advokata, sa snimkom emisije i svojim gej prijateljima kao svjedocima.

“Traže prava, a gdje su moja prava? Prije deset godina upucan sam ispred svoje zgrade. Ni dan danas nema pomaka u istrazi. Što se neko nije pobunio i pitao šta se sa tim dešava? Šta ćemo sa tim da radimo?”, zapitao je Lukas, dodajući da bi rado pjevao na gej žurci i da bi se rado sastao sa predstavnicima gej populacije i porazgovarao o svojoj izjavi koja je toliko aktuelna u proteklim danima.

Izvor: Novosti