Koja glumica će igrati Aretu Frenklin na bioskopskom platnu?

Krajem prošle nedjelje filmske i muzičke fanove obradovala je prava poslastica. Naime, objavljen je tizer za biografski film RESPECT, o životu i karijeri čuvene Arete Frenklin. U glavnoj ulozi naći će se Oskarovka Dženifer Hadson, a za sada je dostupno 45 sekundi materijala, u kome glumica izvodi numeru iz 1957. godine, koja je poslužila kao inspiracija za naziv filma.

Sudeći prema insertu, Hadsonova se sjajno snašla i dostojno dočarala zvijezdu, koja nas je napustila sredinom prošle godine. U zlatnoj haljini i sa podjednako efektnim mikrofonom u rukama, ova dama izvodi pjesmu, čiji naslov ispisan velikim slovima vidimo iza nje.

Vjerujemo da ćemo uživati u vokalnim sposobnostima Dženifer Hadson, koja se može pohvaliti ulogama u filmovima Dreamgirls, iz sada već davne 2006. godine i najnovijem ostvarenju Cats. Stvaraoci ovog biografskog filma zagolicali su nam maštu porukom: „Otkrijte o čemu je riječ“, misleći na tekst numere Respect.

Pored Hadsonove, uloge će tumačiti i Marlon Vejans, Forest Vitaker, Odra Mekdonald, Meri Džej Blajdž i Tajtus Berdžis. Radnja filma prikazaće uspon Arete Frenklin od djevojčice koja je nastupala u očevom horu do soul dive.

Ranije u decembru, Hadsonova je izrazila oduševljenje što je dobila priliku da učestvuje u jednoj ovakvoj priči, ali i bojazan kako će dočarati lik Frenklinove. Dodala je da je svjesna odgovornosti i da je snimanju pristupila temeljno i sa puno uvažavanja. Zadatak nije nimalo lak, ali prema njenim riječima, uživala je u ovom svojevrsnom omažu pjevačici, i trudila se da zadovolji očekivanja koje je pred sebe postavila. Pripreme za početak snimanja su se odužile, kao i pregovori u vezi sa podjelom naslovnih uloga, međutim Hadsonova se nada da će Areta biti zadovoljna, odakle god posmatrala, te da će biti njena vjerodostojna filmska nasljednica.

Kada je 2016. godine najavljeno snimanje, Areta je za magazin People izjavila da odobrava izbor glumice koja će je igrati na bioskopskom platnu. Tada je otkrila i da je učestvovala u kastingu, te da neće da otkriva ime, niti više detalja, sem da je jako zadovoljna.

U novembru ove godine, glumica je uslikana u Njujorku tokom snimanja kadrova za film. Na fotografijama se vidi da na glavi ima retro punđu, da je ogrnuta širokim kaputom i da nosi efektne minđuše. Društvo joj pravi Marlon Vejans, koji tumači lik Aretinog prvog supruga – Teda Vajta. Glumac je na sebi imao karirani kaput, sivo odijelo i šešir sa perom. Čini se da su pravili pauzu u snimanju romantičnih scena.

Početak prikazivanja filma RESPECT najavljen je za 9. oktobar 2020. godine.

Izvor: CdM