Klint Istvud u devetoj deceniji ponovo pred kamerama

Uprkos tome što se promotivne aktivnosti oko njegovog novog filma “Voz u 15.17 za Pariz” tek zahuktavaju, oskarovac Klint Istvud najavljuje sljedeće ostvarenje u kojem će se vratiti glumi. 

Legenda sedme umjetnosti, cijenjeni glumac, nagrađivani reditelj i muzičar planira da se u sljedećem filmskom poduhvatu uhvati ukoštac sa tri segmenta – režijom, produkcijom i glumom, piše portal Mouvie web, prenosi Rts.

Riječ je o filmu “The Mule” koji će na velikom platnu oslikati istinitu priču o najstarijem šverceru droge, Leu Šarpu koji je uhvaćen kao 87-godišnjak.

Šarp je tokom svog švercerskog vijeka prokrijumčario drogu vrijednu više od tri miliona dolara, a radio je za ozloglašeni meksički kartel.

Osuđen je na tri godine zatvora i u tom trenutku bio najstariji osuđeni kriminalac povezan sa drogom na svijetu. Preminuo je u zatvoru u 93. godini.

Budući da Klint Istvud ima 87 godina, kao i da je malo aktivnih glumaca u njegovim godinama nije čudno što ćemo, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, oskarovca gledati u ovom filmu.

Izvor: Cdm