"Majkl Džekson mi je ukrao mnogo pjesama" (video)

Poznati producent Kvinsi Džons, koji stoji iza najvećih hitova Majkla Džeksona, optužio je kralja popa da je plagirao nekoliko pjesama, među kojima čuvenu "Billie Jean".

"Ne želim to baš javno da kažem, ali je mi je Majkl ukrao mnogo pjesama", rekao je Džons (84) koji je s Džeksonom radio na albumima "Thriller", "Off the Wall" i "Bad".

Producent je naveo sličnosti između "Billie Jean" i pjesme "State of Independence" koju je napisao za Donu Samer i koja je izdata nekoliko mjeseci prije Džeksonovog hita. Obje pjesme, kako navodi Džons, imaju istu bas liniju na sintisajzeru, iako se sličnost ne može odmah uočiti.

Džons je takođe optužio Džeksona koji je preminuo 2009. da je bio "tvrd na parama", tako što je odbijao da na vrijeme isplati muzičare.

Slavni producent i pored poznih godina i dalje je aktivan u svijetu muzike. Nedavno je otvorio video striming sajt specijalizovan za džez.

Takođe je zapažen njegov intervju jednom američkom časopisu, dat prije nekoliko dana, a u kojem se hvalio da ima 22 kompanije širom svijeta, govori 26 jezika i da je u Švedskoj išao na tretman koji će mu omogućiti da živi 110 godina.

Izvor: Beta