Senidah se dugo stidjela svog talenta

Senidah je korak po korak uspjela da u kratkom vremenskom periodu napravi sjajanu muzičku karijeru u čitavom regionu. Gdje god da se pojavi, publika je voli, a klubovi u kojim nastupa, puni su do posljednjeg mjesta.

Iako je prvo napravila karijeru u Sloveniji gdje živi, Senidu Hajdarpašić poznatiju kao Senidah, publika je kod nas zapazila sa dvojcem Buba i Jala. Mnogi su zato smatrali da su je oni i otkrili, ali istina je sasvim drugačija.

Iako je porijeklom iz Crne Gore, tridesettrogodišnja pjevačica rođena je i odrasla u Ljubljani. Muzičku karijeru počela je prije skoro deset godina u bendu “Muff”, sa kojim i dalje sarađuje. U solo vode je, kaže, uplovila neplanirano, željna eksperimentisanja, što je, ispostavilo se, bio pravi potez. Regionalnu popularnost, koju joj je donio već prvi singl, potvrdila je sa još nekoliko hit-pjesama, među kojima je i duet sa reperom Slobodanom Veljkovićem Cobijem za film “Južni vjetar”. Malo je poznato da se popularna Senidah dugo stidjela svog talenta. Zato nikada nije htjela da pjeva ni pred publikom, niti prijateljima.

Njena rođena sestra je pokušavala da je nagovori da zapliva muzičkim vodama, ali nije uspjela. Zbog toga je došla na ideju da “ukrade” sestrine snimke i postavi ih na Jutjub. Nakon toga je sve krenulo uzlaznom putanjom, piše portal Srbija Danas.

Nakon što su snimci počeli da dobijaju ogroman broj pregleda, sestra je nagovorila Senidah da se prijavi na jedno muzičko takmičenje. Ona je pristala, a odmah poslije takmičenja krenule se ponude za saradnju.

Senidah je vrlo brzo postala popularna u Sloveniji, a kako je publika sjajno prihvatila singl sa dvojcem Buba i Jala, njena popularnost se tako udvostručila.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković