Anđelina Džoli: Moje ćerke će promijeniti svijet

Bez ikakvog projekta u najavi, promocije ili skandala Ađelina Džoli je pozirala za martovsko izdanje magazina Elle.

Holivudska diva i šestorstruka mama, iskoristila je priliku da još jednom podsjeti koliko je rodna ravnopravnost važna, kao i da objasni čemu to ona uči svoje ćerke VivijenŠajlo i Zaharu. Iako je u posljednje vrijeme osporavana zbog sve glasnijih najava da će Šajlo promijeniti pol, iako je tek djevojčica od 11 godina, Anđelina se nije posebno osvrnula na te natpise.

Objasnila je da svoju djecu uči da će muškarci i žene zajedničkim snagama promijeniti stvari i učiniti da ovaj svijet bude bolje mjesto za život.

“Često govorim ćerkama da ono što ih izdvaja je ono što su spremne da uradi za druge. Svako može da se našminka i lijepo obuče. Srce, duša, um to je ono što nas međusobno razlikuje. Učim ih da spoznaju ko su i da se za to bore, da se jasno zauzmu za sebe same”, rekla je Anđelina. Glumica je rekla i da djeci ponavlja koliko je važno da se bore za slobodu i prava, a i da se saosjećaju sa onima koji imaju manje.

Sa njima, objašnjava, treba da nauče i da dijele.

“Žene prije nas su se jako snažno borile da bismo bile gdje smo danas. I svaki trag, doprinos i najmanji, sve se računa. Od svakodnevnih običnih stvari, do snažnih političkih borbi”, rekla je oskarovka u izdanju koje je djelimično posvećeno 8. martu.

Izvor: CdM