Tom Kruz i Džon Travolta imaju privatne bunkere u tajnoj bazi

Kako se pandemija sve brže širi svijetom, govori se kako vodeći članovi sajentološke zajednice u koju spadaju i slavni holivudski glumci, i nisu u potpunosti pripremljeni za sve ono što slijedi. Njihove baze širom svijeta navodno uopšte nisu spremne da se suoče s krizom, iako njihov vođa, Dejvid Miskavidž smatra da je virus napravio nepotrebnu histeriju, i pokušava i dalje da dijeli svoju vjeru baš kao i do sada. 

Širenje koronavirusa itekako bi moglo naškoditi članovima Sajentološke crkve koji se i dalje trude da žive normalno. Naime, problem je što članovi zajednice, od kojih je velika većina starije životne dobi, živi i dalje u zgradama crkve, u kojima je nemoguće socijalno se distancirati.

Miskavidž je i ranije izjavio kako je politika sajentologije da se ljudi koji su bolesni izoluju i nemaju nikakav kontakt s drugima, isto je tako otkrio i kako se svim zaposlenicima, ali i vjernicima koji redovno dolaze u baze crkve svakoga dana mjeri temperatura, a za sve koji žele preduzeti mjere predostrožnosti dostupne su zaštitne maske i rukavice.

Kraj svijeta

Glavna baza, ona u Klirvoteru na Floridi, poznata i kao “Flag Land Base”, nalazi se zapravo u središtu pandemije, a da stanje nije niti najmanje bezazleno govori i podatak da su čelnici države Floride naredili samoizolaciju za sve stanovnike u trajanju od 30 dana i koja je započela 2. aprila. 

Članove sajentološke zajednice to ne brine. Kako je vidljivo na fotografijama i video snimcima koje je objavio “Daily Mail”, članovi crkve Sea Org ne pokušavaju držati razmak jedno između drugog.

Iako su se sajentolozi već godinama pripremali za “kraj svijeta”, po svemu je itekako jasno i očito da su mislili kako će doći do nuklearne katastrofe, a ne bakteriološke kataklizme. Tako su tokom 80-ih godina prošlog vijeka potrošili milione dolara da izgrade bazu Trementinu, u dijelu pustinje Novog Meksika, a oni koji su boravili tamo opisuju je kao svemirsku katedralu koja je izgrađena tako da joj jednu stranu “pridržava” planina.

U blizini se nalaze i tajni tuneli uvučeni stotinama metara duboko u stijenu s podzemnim plafonima na kojima su ispisane riječi L. Rona Habarda, osnivača sajentologije, a dva velika masivna kruga uklesana u zemlju s dijamantnim obrisima navodno predstavljaju buduće generacije sajentologa koji se vraćaju iz svemira nakon što nuklearna katastrofa uništi ljudsku rasu.

Baza “Twin Peaks” smještena je duboko u planinama San Bernadino, istočno od Los Anđelesa, i zapravo je savršeno mjesto za skrivanje u slučaju da koronavirus uništi civilizaciju. Izgrađena kako bi izdržala nuklearni holokaust, skrovište se nalazi u posebnim bunkerima odakle Tom Kruz i Džon Travolta mogu u svakom trenutku pobjeći ako stvari postanu loše, budući da tamo imaju i svoje privatne bunkere.

S gradnjom te baze započelo se 1989. godine, a nagađa se kako se upravo tamo čuva sav prikupljeni novac. A da je tamo zaista na sigurnom govori i podatak da se nalazi duboko u šumi, ali i da se više od polovine baze nalazi duboko ispod zemlje.

 

Izvor i foto: Avaz

Tekst objavila: Sanida Kajević