Da nisam postao pjevač, bio bih golman

Da nije postao veliki umjetnik za široke narodne mase bivše Jugoslavije, pjevač Zdravko Čolić, sigurno bi bio jednako uspješan fudbalski golman. Ali bi bio i ostao vječiti miljenik žena svih generacija. 

Na promociji dokumentarnog filma o legendarnom Draganu Džajiću u Beogradu među zvanicama bio je i Čola, kom je fudbal bio prva ljubav, a i dan danas ga bez izuzetka prati.

“Ja sam, u stvari, navijač FK Železničar iz Sarajeva, a volim i Crvenu zvezdu, koju pratim i podržavam još od čuvene 1991. godine i Barija, kada smo se kao navijači Železničara priključili evropskim i svjetskim uspjesima ovog kluba. A onda je ta ljubav ostala i do danas”, rekao je Zdravko za Blic sport.

A evo i kako se Čolić opredijelio za muziku prije nego za sport.

“Dugo sam bio na klackalici sporta i muzike. Bavio sam se atletikom, disciplinama kao što su sprint, skok udalj i štafeta, svojevremeno sam bio i na juniorskom prvenstvu sa 16 godina, a aktivno sam se bavio i fudbalom kao golman mog voljenog kluba Železničara. To je bilo vrijeme kada sam učio da sviram gitaru i kada je moj učitelj gitare, čika Ivan Barić, dolazio kod nas u kuću u Sarajevo da mi drži časove. Sjećam se da sam ja bio na terenu i da je moj brat dotrčao do mene i samo mi rekao: ‘Došao je čika Barić’. To je značilo da moram da napustim vrlo važan fudbalski meč. Tu sam se lomio da li da idem ili ne, ali sam na kraju pognute glave otišao kući i to je značilo da sam se na neki način tada već opredijelio za muziku. To je bila sudbinska stvar”, rekao je Zdravko Čolić koji za sebe kaže da je sportski tip i da pored fudbala prati i druge sportove.

Izvor: Blic sport