Laušević u ulozi kralja Nikole

Crnogorski glumac Žarko Laušević neće igrati lik vojvode Živojina Mišića u seriji i filmu “Kralj”, već posljednjeg crnogorskog kralja Nikolu Petrovića.

Seriju o životu kralja Aleksandra Karađorđevića režira Zdravko Šotra koji je ranije izjavio da je Laušu dao da bira ulogu. Novo rješenje za Mišića je Tanasije Uzunović.

Planirano je da snimanje traje najmanje 91 dan, a pored Beograda, najveći dio scena biće snimljen u studiju. Prva klapa je pala prije dva dana na Bijelom dvoru.

Oko 130 glumaca učestvovaće u ovom projektu. Dio glumačke ekipe su Petar Strugar, Branislav Lečić, Sergej Trifunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović…

Film i serija „Kralj“ je ambiciozan projekat nastao po knjizi Vuka Draškovića “Aleksandar od Jugoslavije”.

“Taj dio istorije smo dosta potiskivali i o njemu smo u vrijeme socijalizma i komunizma slušali sasvim ograničene informacije – i o tom čovjeku i o tom vremenu. Ovo je prilika da se sada to sve osvijetli, na jednom dobrom tekstu i dobroj osnovi, u vidu romana Vuka Draškovića, koji je sve to dobro istražio i jeste napisao roman, ali dosta poštujući istorijske činjenice”, poručio je Šotra.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković