Petar Grašo: Nikad nisam jurio uspjeh

Petar Grašo kaže da ne juri uspjeh već se fokusira isključivo na to da mu pjesma bude što bolja. Činjenica da je u jednom trenutku bio najveća pop zvijezda Hrvatske i regiona, nije mu značila mnogo već ga je umorila zbog čega je neko vrijeme bio u medijskoj izolaciji, samoinicijativno.

“Moja osobina vezana za uspjeh jeste – nezainteresovanost za uspjehom. Ljudi koji me znaju, znaju da govorim istinu i da ovo nije nikakva lažna skromnost. Od početka karijere sam fokusiran samo na muziku. Moja prva pjesma je bila uspješna pa mi je Tonči Huljić govorio da moram da idem na festivale, ja za to nisam bio zainteresovan”, rekao je Grašo.

“Mojih prvih deset godina karijere bile su vrlo turbulentne. Imao sam stotine koncerata godišnje. Imao sam najprodavaniji album svih vremena u Hrvatskoj i Sloveniji, ali u jednom trenutku sam shvatio da mi je forma, odnosno uspjeh, pojela želju za muzikom i da sam postao rob aviona, autobusa, hotela i menadžera i onda sam otišao na pauzu od šest godina. Nigdje se nisam pojavio, boravio sam u svom restoranu, svirao i uživao. Kada sam shatio da ponovo želim, onda sam se vratio”, objasnio je kantautor.

Ističe da nema recept za uspjeh.

“Ne znam tajnu uspjeha. Da to neko zna, vjerovatno bi bio najbogatiji čovjek na svijetu. Nema tajne uspjeha jer su svi imali uspješne i neuspješne trenutke u životu. Ja neću učiniti sve da bih bio uspješan, ali hoću učiniti sve da bi pjesma bila dobra”, tvrdi Grašo.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković