Kakva je veza između Merjem Uzerli i Breda Pita

Glumica Merjem Uzerli, koja se proslavila ulogom neustrašive sultanije Hurem u serijalu „Sulejman Veličanstveni”, svojim izjavama ne prestaje da intrigira javnost. Nedavno je otkrila da razlog što je nema na malim ekranima nije taj što traži previše novca za angažman:

“Glumila bih u seriji čak i u zamjenu za sladoled, ali važno je da me priča potpuno osvoji. Ne padam na velike svote. Važno mi je da vjerujem u projekat na kom radim”, rekla je Merjem, koja je nedavno odbila ulogu u sapunici „Razdvojeni”.

Iako će teško nadmašiti slavu koju joj je donijela uloga Hurem, glumica priželjkuje da karijeru nastavi u „fabrici snova”. Zadnjih mjeseci pokušava da se nametne holivudskim producentima i glumcima američke A-liste, među kojima je i Dženifer Lopez. Postala je i dio društvenoodgovornog projekta koji promoviše ženska prava, a među članovima je najistaknutiji Bred Pit. Iako će ostvariti san miliona žena time što će holivudskog zavodnika viđati često, ona kaže da njime nije oduševljena.

Turski tabloidi pišu kako mu zamjera prljavu bitku koju vodi sa bivšom suprugom, glumicom Anđelinom Džoli, za starateljstvo nad djecom. Navode i da je istakla kako bi dobro razmislila prije nego što bi s njim stala pred kameru.

Kad je serija „Sulejman Veličanstveni” postigla veliku popularnost, Merjem nije umjela da se nosi s tom životnom promjenom. Često je govorila kako ju je serija iscrpjela, a susret s Kanom Atešom bio je fatalan za nju. Ubrzo je zatrudnjela, ali turski zavodnik, koji je već imao dvoje djece, nije želio još jedno.

Bilo joj je potrebno neko vrijeme da se oporavi od ovog bolnog rastanka i taman kada se činilo da je srećna u novoj ljubavi sa Alpom Ozanom, vlasnikom firme za izradu jahti, sudbina se ponovo poigrala s njom. Naime, glumica je pristala na vjenčanje ali se njihova veza završila bez mnogo pompe i objašnjenja i Merjem je ponovo ostala sama.

Glumica je nakon svega odlučila da se posveti majčinstvu i trenutno s petogodišnjom ćerkom živi u Njemačkoj.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković