Vinona Rajder otkrila kako je počelo višegodišnje prijateljstvo nje i Kijanua(video)

Tokom intervjua za The Sunday Times, 48-godišnja glumica Vinina Rajder otkrila je zanimljivosti iz svog života, među ostalima i sve o svom dugogodišnjem prijateljstvu s Kijanuom Rivosm, koje traje gotovo 30 godina. Sve je počelo na snimanju kultnog “Drakule”, kada je Rivs odlučio da ignorište zahtjeve slavnog reditelja Frensisa Forda Kopole.

Naime, Kopila je Kijanuu dao upute u kojima je stajalo kako glumac mora da viče na partnerku Rajder kako bi od nje dobio povratnu, željenu reakciju tokom snimanja scene. On je to odbio.

“Da pojasnim – trebalo je da me rasplače”, prisjetila se Vinona koja je tada imala 20 godina.

“Bilo je doslovce tako, Ričard E. Grant, Entoni Hopkins, Kijanu… Frensis je htio da svi oni viču i izgovaraju mi razne stvari kako bi se rasplakala. Kijanu nije želio, Entoni nije želio. Jednostavno nije mu upalilo. Bila sam u šoku”.

Zbog takve reakcije, Vionona se oduševila Kijanuom i postali su prijatelji, ali i “supružnici” budući da su u “Drakuli” vjenčani – ritualno.

“Zapravo smo se vjenčali u Drakuli. Kunem ti se da mislim da smo vjenčani i u stvarnom životu. Za tu scenu je Frensis angažovao pravog rumunskog sveštenika. Snimili smo tu scenu i on je odradio cio ritual, tako da mislim da smo u braku”, rekla je Vinona u intervjuu za Entertainment Weekly.

Kijanu, koji se nalazio pored nje, u početku nije mogao da se sjeti momenta kada je rekao sudbonosno “da”, ali onda mu je sinulo i uzviknuo je: “Gospode, vjenčani smo”.

Posljednji su put zajedno snimili film 2018. i to romantičnu komediju ‘Kako uloviti neženju?’.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković