RTS se oglasio povodom skandala na Beoviziji

Strasti poslije “Beovizije”, na kojoj su Sanja Ilić i “Balkanika” s pjesmom “Nova djeca” izabrani za predstavnika Srbije na “Eurosongu” u Lisabonu, još se ne stišavaju. Pravu buru u javnosti izazvale su optužbe Maje Nikolić da je “Balkanika” pjevala na plejbek, jer je pjevačici Danici Krstić tokom nastupa pao mikrofon, poslije čega je nastavila da pjeva kao da se ništa nije desilo.

Ali u RTS-u tvrde da nije bilo plejbeka i da je “Beovizija” festival na kome se pjeva uživo. U saopštenju Javnog servisa Srbije se navodi:

“Kako propozicije “Beovizije” nalažu, glavni vokali pjevaju uživo na festivalu, dok prateći vokali mogu da budu dio muzičke matrice. U slučaju nastupa Sanje Ilića i “Balkanike”, Danici Krstić, jednoj od glavnih vokala, pred kraj pjesme mikrofon je u toku koreografije spao i upleo joj se u kosu, ali je ostao dovoljno blizu da se glas i dalje čuje. U toj situaciji, tonac je podigao nivo reglera kako bi se glas jasnije čuo.

Poređenja radi, razlika u kvalitetu zvuka jasno se čuje kod izvođenja numere u takmičarskom dijelu programa i izvođenja kompozicije na kraju prenosa, kao pobjedničke numere”.

Optužbe o nastupu na plejbek odbacio je i vođa “Balkanike” muzičar Sanja Ilić.

“Sve što je otpjevano na našem nastupu bilo je uživo, što potvrđuje i saopštenje RTS”, rekao je, za “Novosti”, Sanja Ilić.

“Danica Krstić toliko dobro pjeva i to je jasno svima koji su imali priliku da je čuju, pa i novinarima u pres-centru, od kojih je dobila veliki aplauz nakon nastupa. Mi gledamo dalje i spremamo se za “Pjesmu Evrovizije”, na kojoj ćemo na najbolji način predstaviti našu zemlju”, rekao je Ilić.

Izvor: CdM