Počinje snimanje još jedne serije: Porodični sukobi i drame Petrovića i Đorđevića

Broj srpskih igranih televizijskih projekata se ne smanjuje uprkos teškom periodu epidemije virusa korona, ali se zbog promjenljivih epidemioloških okolnosti produkcije prilagođavaju, smanjuju broj ljudi na setovima, odlažu početak snimanja. 

Tako produkcijska kuća Firefly brižljivo priprema seriju “Kalkanski krugovi” u režiji Milana Karadžića, a po scenariju Đorđa Milosavljevića. Prvi kadrovi “Kalkanskih krugova”, kako “TV novosti” saznaju, sa malim odlaganjem, pašće početkom avgusta, a snimaće se deset nedjelja.

Reditelj Milan Karadžić, koji je režirao i serije “M(j)ešoviti brak”, “Budva na pjenu od mora”, “Gorčilo”, “Biser Bojane”, “Komšije” obilazi objekte i lokacije u Aranđelovcu i okolini gdje će “Kalkanski krugovi” većinom biti snimljeni.

Ima mnogo posla, kratko objašnjava Karadžić, jer je serija vrlo zahtjevna i delikatna, a ako ostvare ono što su zamislili, biće to velika i sjajna stvar.

U deset epizoda “Kalkanskih krugova” raspetljava se porodična drama sa elementima misterije i trilera, koja je smještena u ruralnu sredinu. Naime, kako Novosti saznaju, serija se bavi odnosima između dvije važne porodice za selo Dol – Petrovića i Đorđevića. Istorija sukoba ovih familija seže sve do početka 20. vijeka, ali živopisno selo Dol vješto krije tajnu čuvanu decenijama. 

Serija nas kroz flešbekove vodi na početak prošlog stoljeća u trenutak koji će se pokazati kao ključan za razrješenje nekih važnih motiva likova.

Porijeklom iz Dola je glavni junak serije Dejan, koga tumači Vojin Ćetković. Kako bi odvojio ćerku od lošeg društva u Beogradu, Dejan odlučuje da pobjegnu iz grada i problema sa kojima nisu mogli da se izbore. U selu pak otkrivaju i dio porodične istorije koju su njihovi preci željeli da sakriju. Dejanovu ćerku Mionu igra mlada Ivana Zečević, koju smo zapazili u seriji “Grupa”, gdje je dočarala lik Petre Milosavljević, koja nesmotreno ulazi u svijet kriminala.

Još jedan od važnih likova “Kalkanskih krugova” je Dejanov stric Velibor, koga portretiše Žarko Laušević. Čim je stigao u Beograd, kako “TV novosti” saznaju, Laušević je sjeo sa scenaristom Đorđem Milosavljevićem i rediteljem Milanom Karadžićem da se dogovori o ulozi.

U glumačkoj podjeli su i Vesna Čipčić, koja igra majku jedne od glavnih junakinja, Nataša Ninković, Nina Janković, kao i podmladak Maja Šipovac, Pavle Mensur, Filip Hajduković i mnogi drugi.

Plan je da se “Kalkanski krugovi” emituju na “Telekomovom” kanalu Superstar na proljeće 2021. godine.

 

Izvor i foto: Cdm 

Tekst objavila: Sanida Kajević