Norveška pravi izuzetak za Toma Kruza, snima se Nemoguća misija

Norveška administracija napraviće izuzetak za američkog glumca Toma Kruza i ekipu koja će na jesen snimati djelove novog nastavka filma “Nemoguća misija” i za njih neće biti obavezan karantin, rekao je ministar poljoprivrede i prehrane Olaug Bolestad. 

Produkcija sedmog i osmog nastavka akcionog filma obustavljena je u februaru zbog pandemije koronavirusa. Premijera sedmog nastavka planirana je za novembar naredne godine, a osmog u novembru 2022. godine.

“Snimanje će biti pod sveobuhvatnim režimom sprečavanja širenja zaraze. Učesnici će biti odvojeni jedni od drugih tokom boravka u Norveškoj i biće im dostupno medicinsko osoblje i mobilna laboratorija za testiranje”, naglasio je Bolestad. 

Ekipa mora da ima rezultate testa na virus prije i nakon dolaska u Norvešku.

Norveški mediji su javili da je Kruz lično tražio od norveškog premijera Erne Solberg i ministra kulture Abid Radže da dozvole snimanje, koje je prekinuto zbog pandemije u Italiji.

Ministarstvo kulture saopštilo je da je izuzetak od karantina odobren, jer je film več dobio grant od 5,44 miliona dolara od norveškog Instituta za film za snimanje u toj zemlji.

 

Izvor i foto: N1 

Tekst objavila: Sanida Kajević