Vesna Čipčić u ulozi crnogorske kraljice Milene

Vesna Čipčić, jedna od najvoljenijih glumica bivše Jugoslavije, glumi crnogorsku kraljicu Milenu, suprugu kralja Nikole Petrovića, u seriji “Kralj”.

Svoju prvu scenu, obučena u crnogorsku narodnu nošnju, Vesna je snimila sa kolegom Žarkom Lauševićem koji u seriji tumači kralja Nikolu. Laušević se vratio iz Njujorka gdje inače živi, i odmah počeo sa snimanjem projekta koji režira Zdravko Šotra.

Prva scena u kojoj vidimo bračni par Petrović, je ona u kojoj kralj Nikola razgovara telefonom sa regentom Aleksandrom. Aleksandar ga zove u Beograd, na šta mu Nikola poručuje da povuče vojsku iz Crne Gore i da Crna Gora nikada nije bila Srbija.

“Nismo insistirali na tome da vajamo lik fizički kralja Nikole, mislim da je to i nepotrebno. Više smo se opredijelili za suštinu, a to je taj sukob sa unukom i ta tragična sudbina njegova na kraju, da doživi od svog rođenog unuka koji je odrastao uz njega, odrastao u njegovom krilu, okruženju, da će on biti taj koji će mu na kraju zabraniti povratak i skinuti ga sa trona”, kazao je Laušević za N1.

Snimanje serije “Kralj” odvija se po motivima romana “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića. Počelo je krajem maja na Belom dvoru u Beogradu, a ekipa trenutno radi u jednom hotelu u beogradskom naselju Dorćol.

Kralja Aleksandra Karađorđevića, unuka crnogorskog kralja, igra Ljubomir Bulajić.

Serija će biti emitovana na Novoj od jeseni.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić