Monteniggersi žive i u novim pjesmama (video)

Pokojni član Monteniggersa Duško Nikolić Duka 1990. godine napisao je stihove pjesme Ti, a skoro tri decenije kasnije u zamotuljku ih je pronašao Igor Lazić Niggor, bacio se na muzički dio i teleportovao nas u zlatno doba pionira crnogorskog hip-hopa. 

Po ugledu na neka stara vremena, Igor Lazić Niggor nije želio da pravi pompu od promocije nove numere i spota, već je odlučio da ih simbolično predstavi na društvenim mrežama, mjestu koje već godinama okuplja pobornike lika i djela Monteniggersa i Niggorovog solo stvaralaštva.

Oko četiri godine poslije prethodno objavljene numere “Serotonin”, “Ti” će jurišati prvenstveno na one koji pamte kako su zvučali Monteniggersi, jer već nakon prvog slušanja sve “vuče” na tu stranu.

I ne čudi jer Niggor Dnevnim novinama sa sjetom u glasu priča kako su stihovi djelo pokojnog Duška Nikolića Duke, sa kojim je svojevremeno uz takođe pokojnog Nebojšu Neba Saveljića udario temelje crnogorskom hip-hopu. Do stihova je, kaže, došao prelistavajući stare knjige i sveske.

“Prošli put organizovao sam promociju ali sada nisam htio da se opterećujem time. Dosta ljudi me prati na društvenim mrežama, tako da mi je to bila najlakša varijanta da plasiram i pjesmu i spot. Poslije duže vremena, novi singl i nova prilika da se podsjetimo Monteniggersa tekst je djelo mog pokojnog prijatelja Duke, koji sam prije nekoliko mjeseci slučajno pronašao jer sam ga dobio davne 1990. godine od njega. Prelistavajući stare knjige i sveske, u jednoj korici sam našao zamotuljak i tu pjesmu. Bilo je to emotivno i odmah sam se ‘bacio’ na posao, uradio muziku. Konačan proizvod je tu. Nadam se da će se ljudima dopasti. Koliko sam do sad ispratio, onako iz prve ruke, komentari i na spot i na pjesmu su vrlo pozitivni. Zadovoljan sam potpuno”, priznaje Niggor.

Ukoliko ste redovan gost na Niggorovim nastupima širom regionalnih noćnih klubova, “Ti” vam možda zvuči poznato jer je naš sagovornik iskusno opipavao puls publike prije nego što je odlučio da povuče konkretne poteze. Raduje ga što publika i dalje pozdravlja sve što ima veze sa Monteniggersima.

“Bacim mamac prije nego što plasiram pjesmu. Dva-tri mjeseca puštao sam numeru, posmatrao reakcije publike. Uglavnom, su svi rekli da je dobra, da ulazi u uho, da zvuči kao Monteniggersi i da je to taj duh. To smo mi Monteniggersi i dalje žive kroz mene i moje pjesme. Jako sam srećan zbog toga što moji prijatelji koji više nisu sa nama na neki način žive, to ispunjava i moje srce i dušu”, emotivno će Niggor o poenti numere.

 

Izvor: