On je najplaćeniji glumac: Za godinu je zaradio čak 87,5 miliona dolara

Dwayne Johnson ili popularni The Rock proglašen je najplaćenijim glumcem drugu godinu zaredom, piše magazin Forbes.

Bivši rvač navodno je zaradio 87,5 miliona dolara između 1. juna 2019. i 1. juna 2020. godine, uključujući 23,5 miliona dolara od Netflixovog trilera "Red Notice". Takođe je veliku zaradu ostvario i od svoje fitness linije Project Rock.

Kada se zbroji top deset najplaćenijih glumaca u protekloj godini, zaradili su zajedno 545,5 miliona dolara, a četvrtina toga je od kompanije Netflix, objavio je Forbes, prenosi BBC.

Johnsonov kolega iz filma "Red Notice" Ryan Reynolds je drugi najplaćeniji glumac sa zaradom od 71,4 miliona dolara. On je takođe od "Red Notice" zaradio 20 miliona dolara te dodatnih 20 miliona dolara od još jednog Netflixovog filma naziva "Six Underground".

Treći na listi je glumac i producent Mark Wahlberg koji je zaradio 58 miliona dolara, dok je Ben Affleck na četvrtom, a Vin Diesel na petom mjestu najplaćenijih muškaraca u svijetu glume.

Indijski glumac Akshay Kumar je jedina zvijezda Bollywooda koja se našla među top deset najplaćenijih glumaca. On je na šestoj poziciji sa zaradom od 48,5 miliona dolara.

Na vrhu Forbesove liste smjestili su se i Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler i Jackie Chan.

Lista najplaćenijih glumica još nije objavljena. Podsjetimo da je na vrhu prošlogodišnje liste bila Scarlett Johansson.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić