Mustafa hoće Emini da oduzme sinove i bogatstvo

Mustafa Sandal ne bira način kako da u brakorazvodnoj parnici zadrži što veći dio bogatstva i starateljstvo nad sinovima Javuzom i Jamanom. Jedan od najpopularnijih pjevača Turske u dogovoru sa svojim PR timom i advokatima smislio je strategiju kako da preko tamošnjih medija utiče na sudstvo i njihovu krajnju odluku.

“Kada su odlučili da se razvedu, Mustafa i Emina su se dogovorili da će sve dijeliti i da će starateljstvo biti zajedničko, s tim što bi djeca bila kod majke, a on bi mogao da ih viđa kad i koliko želi. Međutim, on se u međuvremenu predomislio. Želi da Jaman i Javuz budu kod njega i da on određuje kada će Emina moći da ih viđa. Ona će u tom slučaju morati njemu da plaća alimentaciju. Pored djece, posebno mu je stalo da zadrži što veći dio bogatstva i da ne dijeli sa Eminom ništa od onoga što su stekli u braku”, priča izvor upućen u situaciju među supružnicima.

On tvrdi da Mustafini ljudi žele da naprave što lošiju sliku o Emini kako bi javnost izvršila pritisak na sud kada bude donosio odluku o starateljstvu, ali i podjeli imovine: 

“Po turskom zakonu, oni ne moraju bogatstvo da dijele na pola. Takođe, kod njih nije praksa kao u Srbiji da djeca uglavnom pripadaju majci. Ako muškarac ima dokaze da je supruga kriva za propast braka, na konju je! U tom slučaju ima mnogo veće šanse da zadrži novac, nekretnine, ali i djecu. Mustafi ide na ruku što se u Srbiji piše o Emininom navodnom nevjerstvu sa Markom Miškovićem, jer se dogovorio sa turskim medijima da preuzimaju sve negativne tekstove o njoj. Njega predstavljaju u Turskoj kao prevarenog muža, a Eminu kao beskrupuloznu nevjernicu”.

Mustafa je, navodno, bio u Srbiji kako bi angažovao neku marketinšku agenciju koja bi napravila kampanju protiv Emine.

Emina Jahović je već tužila turske medije koji su se bez dokaza bavili pričama o njenom nevjerstvu. U jednoj od tamošnjih najpoznatijih zabavnih emisija tema je bio razvod Sandalovih i jedan novinar je iznio kako je pjevačica obnovila vezu sa bivšim dečkom iz Srbije, pozivajući se na neke novinske članke. Pjevačica je istog momenta angažovala advokate i tužila autora emisije.

 

Izvor: