Tijana Dapčević: Ne bih ostala u lošem braku zbog djeteta

Pop pjevačica Tijana Dapčević, smatra da supržnici ne smju ostati u braku zbog djece ukoliko je njihov odnos loš. Ona ističe da tako nešto sebi ne bi dozvolila.

“Nikada, jer sam i sama dijete razvedenih roditelja. Moji roditelji su se upoznali u Sarajevu i njih su tu zvali Romeo i Julia. Toliko su se voljeli, da su na kraju izgorjeli od toliko ljubavi. I to se dešava. Bili su u braku 23 godine. Imala sam 17 godina, a Tamara sedam kada su se razveli. Nas dvije smo svjedoci da je bolji dobar razvod nego loš brak. Naši roditelji su počeli bolje komunicirati u trenutku kada su se razveli, kao i nas dvije, jer smo počele komunicirati s ocem mnogo normalnije i rasterećenije kada su prestali živjeti zajedno”, iskrena je Tijana.

“Nisam za to da se zbog djece ostane u braku. Tom djetetu je bolje da roditelji budu zdravi, normalni i srećni, jer će onda i to dijete biti sretćno, zdravo i normalno. Ne treba ni zbog koga i ni zbog čega trpjetiništa. Svjedoci smo zlostavljanja u porodici. Mi ne živimo u 21, već u 17. vijeku, jer muž kada ostavi ženu ili žena muža, to je velika sramota, šta će reći komšija, dijete ostade samo bez oca. Bolje da ima oca na tri kilometra udaljeno, da ga viđa povremeno ili svaki dan, a da imate svoj mir. Zašto bih ja trpjela da me muž zlostavlja”, dodaje ona.

Izvor: CdM