Tvorac Černobilja sprema novu seriju po popularnoj video igri

Sedam godina nakon što je najavljen početak snimanja filma po video-igri The Last of Us, mnogo se toga promijenilo. Osim što se ideja o filmu izjaloila, pojavila se daleko zanimljivija opcija snimanja serije prema ovom ostvarenju, za koje mnogi smatraju da ima najbolje napisani scenario u istoriji gejminga.

Kako stvari trenutno izgledaju, ekipa okupljena oko serije djeluje i više nego obećavajuće.

Radnja je smještena u 2033. godinu, 20 godina nakon što je ljudska populacija gotovo potpuno uništena smrtonosnom pandemijom koja je veliki dio stanovništva pretvorila u podivljale horde u vječnoj potrazi za žrtvama.

Ukratko, još jedna priča o zombijima, koje nazivaju “zaraženima”.

Previše puta viđenu priču lako je ponovo gledati, najviše zahvaljujući izvrsno napisanim junacima, prekaljenom starom krijumčaru Džoelu Mileru i tinejdžerki Eli, koji putuju razorenom Amerikom u potrazi za timom ljekara i naučnika koji vjeruju da djevojčica krije lijek za smrtonosnu bolest, prenosi portal Indeks.

Prva sezona serije trebalo bi da pratiti radnju prvog dijela video-igre (ima ih ukupno dva), ali i da ga je elementima izbačenim iz igara, odnosno ubačenim u The Last of Us: Left Behind (dodatak igri koji se vrti oko Eli i njenog života prije nego što je srela Džoela).

Jedan od tvoraca serije Kreg Mejzin uvjerio je fanove da neće biti mnogo promjena u odnosu na izvorni materijal, a čak i ako ih bude, ipak će biti samo u svrhu poboljšanja serije i doživljaja.

Inače, Mejzina znamo prvenstveno kao scenaristu fenomenalne serije Černobilj, ali je radio i na serijama Bates Motel, The Walking Dead i Breaking Bad. Što se glumaca tiče, još ne znamo ništa, ali se pojavila informacija da je Mejsi Vilijams (Arja Stark iz Igre prijestola) rekla kako smatra da je stvorena za ulogu Eli.

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić