Najljepša ljubavna priča u Holivudu: Prava ljubav ne zna za prepreke

Holivudski brakovi su vrlo kratki, a prave ljubavi koje traju decenijama su vrlo rijetke. Ne čudi stoga što mnogi žele znati šta je tajna najdugovječnijeg para u Holivudu, oskarovca Džefa Bridžisa i njegove supruge Suzan Geston

“Ne znam kako je drugim muškarcima, ili ženama, ali kad sam bio u dvadesetim godinama, jako sam se plašio braka. Mislio sam da je brak ogroman korak prema smrti. Stoga sam učinio sve što je u mojoj moći da ga izbjegnem”, priznao je Džef Bridžis za Readers Digest prije desetak godina.

Ali nešto se promijenilo 1974. kad je na snimanju filma “Rancho Deluxe” u Montani 25. godišnji mladić ugledao Suzan Geston. Četiri godina mlađa Suzan radila je kao konobarica u lokalnom restoranu, a slobodno vrijeme provodila je pomažući na porodičnom ranču.

“Odmah sam je primijetio. Ne samo da je bila prekrasna već je imala slomljen nos i dva crna oka. Fantazirao sam kako je pretukao dečko i kako ću je spasiti od njega”, priznao je Džef.

Susan je imala saobraćajnu nesreću nekoliko dana ranije, a holivudski zavodnik nije je nimalo interesovao. Kad je Džef skupio hrabrosti i pozvao je na sastanak, rekla mu je ne. Srećom, nekoliko dana kasnije ponovo su se sreli na zabavi povodom završetka snimanja filma

“Pitao sam je da pleše sa mnom. Plesali smo. Tražio sam njeno mišljenje o imanju koje sam planirao da kupim. I dok sam gledao u nju počeo sam da mislim “ovo je moja buduća žena”. Bila je toliko opuštena i zabavna, s njom sam se osjećao kao da sam kod kuće, kao da negdje pripadam”.

 

Majka savjetovala da ga napusti

Džef se vratio u Los Anđeles i shvatio da se zaljubio prvi put u svom životu. Bio je šokiran tom činjenicom, ali odlučio je da se vrati po svoju ljubljenu.

Započeli su strastvenu vezu, a Susan se preselila u Kaliforniju. No nakon nekoliko godina veze željela je da se skrasi. Džef se, nažalost, i dalje bojao braka.

“Kad sam joj prvi put spomenuo svoju teoriju bračne smrti, nasmijala se. Onda je shvatila da se ne šalim. Razgovarala je s mojom majkom s kojom je postala odlična prijateljica, i moja draga voljena mama savjetovala joj je da me napusti”.

Suzan je dobila ponudu za posao u Montani i planirala je da ode. Džef je shvatio da je vrag odnio šalu i da mora donijeti odluku.

“Vrlo brzo postalo mi je jasno ako pustim da ova djevojka išeta iz mog života, žaliću zauvijek. Spustio sam se na jedno koljeno i pitao Sju da postane moja supruga”.

Sudbonosno da izgovorili su 5. juna 1977. godine pred prijateljima i najbližom rodbinom. Ostalo je, kažu, istorija. I dalje su u braku koji traje već četiri decenije. No on nije tekao kao priča iz ljubavnih romana.

“Sju mi je uvijek davala prostora da budem ono što jesam. Ali prvih nekoliko godina braka bilo je vrlo izazovno. Imali smo neke probleme, koje smo zajednički riješili”, iskreno dodaje slavni glumac.

 

Bolesti i bračni izazovi

U braku su dobili tri ćerke – Izabelu, Džesi i Hejli. Kad je Susan bila u sedmom mjesecu trudnoće s najmlađom Hejli, saznali su da je Izabela dobila virusnu upalu mozga i nisu znali hoće li preživjeti.

“U to vrijeme nisam bio kod kuće u Montani, već sam snimao film “8 miliona načina da umreš”. Sju je vodila brigu o svemu u tom kritičnom trenu. Vozila je Izabel na rehabilitaciju, a morala je da se bavi i ostalom djecom. Ona je vrlo snažna i fokusirana. Gledao sam je s čuđenjem”, prenosi Zadovoljna.hr.

Iako Suzan nikada nije bila dio holivudskog posla, Džef Bridžis uvijek je uključuje kada priča o svojoj karijeri.

“Snimili smo više od 50 filmova. Kažem “mi” jer Sju to zaslužuje. Ja sam frajer koji je zarađivao, ali ona je bila ta koja se brinula o svemu drugome. Zaista sam zaljubljen u nju više nego ikad”.

Kad ih novinari pitaju koja je tajna njihova dugovječnog braka, slavni glumac spremno odgovara da je komunikacija ključna.

“Moj brak postaje sve bolji i bolji sa godinama. Međutim to ne znači da je uvijek lako. U prošlosti smo se često svađali, ali onda smo otkrili jednostavno rješenje za poboljšanje naše komunikacije. Često razgovaramo o onome što nas muči, ali puštamo jedno drugo da kaže sve što ima bez prekidanja”.

 

Izvor: Cdm