Lova do krova: Ovo je procjena bogatstva poznatih faca na Balkanu

Novac ne pada s neba, ali kada pogledamo na koliku su cifru procijenjena bogatstva javnih osoba s Balkana zavrti nam se u glavi.

Prema podacima poznate platforme Celebrity Net Worth koja se redovno ažurira, a sve spomenuto potvrđuju s timom urednika i poznavateljima industrije, iznosi s kojima barataju poznate face ostavljaju bez teksta.

Tako recimo jedna od najpoznatijih pjevačica s ovih prostora, Lepa Brena, ima procijenjeno bogatstvo na više od 16 miliona dolara. Osim što je prodala više od 40 miliona ploča tokom dugogodišnje karijere, nije se zaustavila samo na muzici. Naime, Brena je, inače pravim imenom Fahreta Živojinović, glumila u nekoliko filmova i televizijskih serija, od čega je i ona sa Stivenom Sigalom u “Beograd Nova godina 2016”.

Prošle godine je Lepa Brena održala koncert u zagrebačkoj Areni dva dana zaredom te ju napunila do zadnjeg mjesta, a događaj je izazvao mnoge polemike i rasprave u javnosti jer se u jednom trenutku pojavila jugoslavenska zastava u publici. Brena je tada rekla kako je u Zagreb došla s porukom mira i da se ne bavi politikom.

Od poznatih muzičara i tekstopisaca s ovog područja nemoguće je ne spomenuti Gorana Bregovića. Osnivač i gitarista kultnog benda Bijelo Dugme koji je kasnije snimao muziku za filmove, ali i komponovao pjesme za mnoge umjetnike, poput Igija Popa. Bregovićevo bogatstvo procjenjuje se na 20 miliona dolara. Nakon raspada “Dugmeta” 1989. godine snimio je nekoliko filmova uključujući “Dom za vješanje”, Kuduz” i “Arizona Dream”.

Brega je ove godine dobitnik prestižne evropske nagrade Princess Marina Sturdza Award.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio ovu nagradu. To je još jedno u nizu priznanja da ono što radim ima smisla i da to moja publika, koja mi je najvažnija, prepoznaje. Jedva čekam nove koncerte i druženja s publikom”, istakao je Goran Bregović koji je ove godine zbog pandemije morao odložiti svoje brojne koncerte, ali marljivo radi na novom albumu.

Njegov kolega pjevač Zdravko Čolić, koji je krajem prošle godine čak šest puta napunio Beogradsku Arenu turnejom “Ono malo sreće”, neizbježno dolazi na listu zvijezda iz regiona s velikom zaradom. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 20 miliona dolara, a tome u prilog ide i činjenica da je on prvi pjevač kojem je dodijeljena dijamantska ploča “Jugotona. S rekordno rasprodatim koncertima u 2019. upisao se u vrh uspješnih domaćih pjevača.

Sportisti su poznati po velikim zaradama, a kod Novaka Đokovića to ni ne čudi. Bogatstvom od 220 miliona dolara upisuje se visoko na ljestvici najbogatijih ljudi regiona.

Za razliku od njega, procijenjeno bogatstvo fudbalera Luke Modrića četvorostruko je manje i iznosi 55 miliona dolara.

 

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković